Sledujte RADAR: Bouřky zasáhnou Česko i zkraje týdne. Podívejte se, kde udeří

Česko zasáhnou bouřky. (Ilustrační foto)

Počasí (6.5.2024 6:08)

Bouřky, které se o víkendu vyskytly v Čechách i na Moravě, mohou udeřit i zkraje nového týdne. V pondělí teploty dosáhnou až na 25 stupňů, poté se mírně ochladí, a to na 14 až 18 °C. Klesnou také noční teploty, ve čtvrtek se mohou vyskytnout i přízemní mrazíky.

V pondělí bude oblačno až polojasno. Odpoledne začne přibývat oblačnosti a postupně se na většině území objeví déšť nebo přeháňky, v jihovýchodní polovině území místy i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 17 až 22 °C, v jihovýchodní polovině území na 21 až 25 °C. Povane slabý proměnlivý nebo jižní vítr rychlostí do 4 m/s, který se během změní na severozápadní až severní a v bouřkách přechodně zesílí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záplavy v Brazílii si vyžádaly již 78 obětí. Prezident z katastrofy viní klimatickou změnu

Noc na úterý bude zatažená až oblačná, na většině území se vyskytne déšť nebo přeháňky, místy i trvalé srážky. V jihovýchodní polovině území se zpočátku ojediněle vyskytnou bouřky. Nejnižší teploty klesnou na 14 až 10 °C. Vát bude mírný severní až severozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V úterý bude zataženo až oblačno, na většině území se vyskytne občasný déšť. Během dne bude od severu srážek ubývat. Nejvyšší teploty dosáhnou 14 až 18 °C. Povane mírný severní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

Na středu meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají zataženo až oblačno, na severu místy až polojasno. V jižní polovině území se místy, jinde ojediněle vyskytne déšť nebo přeháňky. K večeru budou srážky ustávat a ubyde také oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C, na severu místy až na 5 °C. Přes den pak dosáhnou 14 až 18 °C. Povane mírný severovýchodní až severní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, zejména v Čechách postupně místy oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, místy hrozí přízemní mrazíky. Přes den bude 17 až 21 °C. Povane slabý, na východě přechodně mírný severovýchodní až severní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Tagy: