Sledujte RADAR: Čeká nás oblačná obloha a déšť. V pátek se radikálně oteplí

Jak se počítá pocitová teplota?

Počasí (3.4.2024 6:09)

Středeční počasí začne od západu ovlivňovat frontální systém, který přinese více oblačnosti. Podle meteorologa Miloše Dvořáka z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se tak v druhé polovině dne vyskytne více srážek. V pátek by měly teploty atakovat hranici 20 °C, přičemž výskyt deště bude minimální.

Ve středu ČHMÚ očekává jasno až polojasno, od západu bude během dne přibývat oblačnost. Místy se může vyskytnout déšť či přeháňky. Vát bude mírný vítr o rychlosti 3 až 7 m/s.

K TÉMATU: V dubnu nás čekají nadprůměrné teploty, předpovídají experti. Jaká maxima očekávají?

Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 11 a 16 °C, na jihu Moravy vyšplhají až k 18 °C. V horských oblastech naměří teploměry okolo 7 °C.

Během noci ze středy na čtvrtek bude oblačno až zataženo. Místy se může objevit déšť či přeháňky. Nejnižší teploty se budou pohybovat v rozmezí 9 až 5 °C.

„Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, a to s občasným deštěm. Postupně však srážek i oblačnosti ubude,“ uvedl meteorolog Dvořák ve vysílání CNN Prima NEWS. Teploty by se měly pohybovat v rozmezí 13 až 17 stupňů Celsia, na jihu Moravy opět vystoupají nejvýše, a to až na 19 stupňů Celsia.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Minimální výskyt srážek očekávají odborníci v pátek. Ojediněle se však může na severu našeho území vyskytnout slabý déšť. Zpočátku dne bude oblačno, přechodně polojasno. Během odpoledne se teploty mohou dostat i přes hranici 20 °C, pohybovat se budou v rozmezí 17 až 21 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tři lidé zemřeli pod lavinou u střediska Zermatt. Valící se masu sněhu zachycuje video

Tagy: