Sledujte RADAR: V Česku se prudce ochladí. Teploty klesnou až na čtyři stupně pod nulou

Mrznoucí mlha

Počasí (11.2.2024 7:17)

Po nadprůměrně teplé sobotě se v Česku začne ochlazovat. Teploty klesnou až k –4 °C. Experti z Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají převážně zataženo s občasným deštěm. Mohou se tvořit také mlhy.

Přes území Česka se začíná od jihozápadu přesouvat brázda nízkého tlaku vzduchu. V jejím týlu k nám začne proudit chladnější vzduch od západu. V neděli bude převážně zataženo, během rána se na většině území vyskytne občasný déšť. V západní polovině Čech se mohou tvořit mlhy. Nejvyšší teploty dosáhnou na 7 až 11 °C. Povane mírný jihovýchodní až východní vítr rychlostí 3 až 7 m/s, který může v nárazech mít až 15 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Česko se ženou mračna z pouště. Auta může pokrýt prach ze Sahary, říká meteorolog

Noc na pondělí bude zatažená, na většině území se vyskytne občasný déšť. Nejnižší teploty klesnou na 6 až 2 °C. Vát má mírný západní až jihozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na pondělí odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají proměnlivou oblačnost. Zejména v Čechách se místy vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 6 až 10 °C, na jihu Moravy až na 12 °C. Vát bude mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

V úterý bude polojasno až oblačno, místy přechodně až zataženo. Ojediněle se vyskytnou přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až na –2 °C. Přes den pak dosáhnou na 5 až 9 °C. Povane slabý, během dne mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Ve středu bude zataženo až oblačno, zpočátku i polojasno a místy se budou tvořit mlhy. Od západu se postupně místy vyskytne déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na +2 až –2 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až na –4 °C. Přes den pak dosáhnou na 5 až 9 °C. Povane slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Průmyslové sněžení překvapilo obyvatele Plzně. Způsobil neobvyklý jev komín teplárny?

Tagy: