Sledujte speciál Schumacher: 10 let od nehody. Stav legendárního závodníka přiblíží experti

Legendární šampion Formule 1 Michael Schumacher

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Michael Schumacher, legendární jezdec formule 1, měl před 10 lety vážnou nehodu na lyžích. Jaký je jeho zdravotní stav a jakou stopu po sobě zanechal na okruzích F1? Sledujte speciál Schumacher: 10 let od nehody s experty Tomášem Engem a Tomášem Richtrem v pátek od 11:30 na CNN Prima NEWS.

Legendární německý jezdec formule 1 a držitel sedmi titulů mistra světa Michael Schumacher se vážně zranil při lyžování v Alpách 29. prosince 2013. Osudným se mu stal sjezd neupraveného svahu. Vydal se mimo značenou trať pomoci dceři svého přítele, při tom ale sám zakopl o kámen ukrytý pod sněhem a poté narazil hlavou do dalšího balvanu. Přestože měl helmu a v okamžiku pádu nejel nijak rychle, následky nehody byly velmi vážné. Po leteckém transportu do nemocnice v Grenoblu musel absolvovat dvě operace mozku, od počátku byl navíc udržován v umělém spánku.

K TÉMATU: Je to případ beznaděje. Schumacherův blízký přítel promluvil o stavu legendárního pilota

V červnu 2014 byl převezen z nemocnice ve Francii do svého domu ve Švýcarsku, kde podstupuje  domácí léčbu. Podle informací médií se již nacházel v bdělém stavu. V září 2019 uvedl francouzský list Le Parisien, že Schumacher byl převezen do Evropské nemocnice Georgese Pompidoua v Paříži, kde se dostal do péče profesora Philippa Menasche, který se specializuje na výzkum kmenových buněk.

Schumacherova rodina od informuje o jeho zdravotním stavu minimálně. V roce 2021 ale jeho manželka Corinna Schumacherová v dokumentárním filmu streamovací služby Netflix uvedla, že její manžel je doma a pokračuje v terapiích.

Od Schumacherovy nehody uplyne letos 10 let. CNN Prima NEWS proto připravila speciální vysílání, ve kterém připomene úspěchy legendárního závodníka i jeho život. Diskutovat budou jediný český pilot formule 1 Tomáš Enge a komentátor automobilových závodů Tomáš Richtr.

Speciál Schumacher: 10 let od nehody sleduje v pátek 29. prosince o od 11:30 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: