Sledujte ZÁZNAM Co Čech, to politik!: Jak vidí zdražování a pandemii Kubek, Vávra a Vojtko?

Zleva: Milan Kubek, Marián Vojtko a Radovan Vávra

Co Čech, to politik! (1102)

Česká republika se pere s problémy hned na několika frontách. Strmě rostou denní počty nakažených koronavirem i ceny na energetickém trhu, do toho se s napětím čeká na zformování nové vlády. Pandemickou, ekonomickou i politickou situaci v úterním vysílání pořadu Co Čech, to politik! zhodnotí pestrý výběr hostů – prezident České lékařské komory Milan Kubek, investor Radovan Vávra a muzikálový zpěvák Marian Vojtko. Debatu můžete sledovat od 18:00 na stanici CNN Prima NEWS i zde v článku.

Skokový nárůst pozitivních případů i plnící se nemocnice dělají zdravotníkům vrásky na čele, stejně jako nemalý počet lidí, kteří se doposud nenechali naočkovat. Dle mnohých expertů, a to včetně kandidáta na ministra zdravotnictví Vlastimila Válka, je tak v ohrožení poklidné prožití vánočních svátků.

Prvním tématem pro Kubka, Vávru a Vojtka tedy bude jejich pohled na pandemickou situaci – zvládne podle nich česká ekonomika a kultura další možný lockdown? A k jakým opatřením by měli přistoupit politici, aby zbrzdili šíření koronaviru i bez tvrdých restrikcí?

Neméně velkým problémem je rovněž situace na energetickém trhu, která v kombinaci s covidem a inflací může být předzvěstí velmi krušných dob. Do toho se netrpělivě čeká na sestavení nové vlády, která se s největší pravděpodobností zformuje z pěti ideologicky odlišných stran. Lze od takového kabinetu očekávat stabilní řízení státu? Jakých priorit by se měli ústavní činitelé chopit, aby Češi ustáli krizové období?

Na to vše se pokusí lékař Kubek, investor Vávra a zpěvák Vojtko odpovědět. Pořad Co Čech, to politik! můžete sledovat živě od 18:00 na CNN Prima NEWS nebo zde v článku.

Tagy: