Sledujte ZÁZNAM: Jak to bylo s rvačkou Krpálka s Bartošem? Judista bude hostem Nového dne

Do zlaté medaile se zakousl i Lukáš Krpálek.

Rozhovor s Lukášem Krpálkem

Český judista Lukáš Krpálek, který na olympiádě v Tokiu vybojoval zlatou medaili, bude hostem pořadu Nový den. Prozradí, jak vnímal přestup do těžší váhy nebo jak to bylo doopravdy s údajným soubojem mezi ním a politikem Ivanem Bartošem (Piráti). Pořad můžete sledovat od 8:15 na CNN Prima NEWS, nebo v tomto článku.

Stejně jako na olympiádě v Riu, tak i v Tokiu se stal Lukáš Krpálek zlatým národním hrdinou. Před pěti lety ovládl kategorii do sta kilogramů a letos udolal všechny soupeře i v těžké váze nad 100 kilo. To se ještě žádnému judistovi v historii nepovedlo.

Proti největším judistickými kolohnátům sám mnohdy působil skoro jako drobeček. Krpálek ale předvedl nejen to, že se svým větším konkurentům vyrovná fyzicky, ale především ukázal skvělou taktickou vyspělost.

Nejprve dokázal své soky unavit a následně je cílenými chvaty překvapil a často doslova složil na lopatky. Jeho vítězný ryk po finálovém duelu s Gruzíncem Guramem Tušišvilim je jedním z nejemotivnějších obrázků tokijských her.

V pořadu prozradí Krpálek, jak se mu zvykalo na přestup do vyšší váhové kategorie. Českého sportovce se rovněž čekají otázky na to, co se mu honilo hlavou, když se objevila informace, že se na palubě olympijského speciálu nakazilo několik Čechů koronavirem.

A dojde také na propíraný výrok šéfa Pirátů Ivana Bartoše. Ten totiž v minulosti uvedl, že si vzpomíná, jak se s Krpálkem pral v „mladších žácích“. Vzhledem k více než desetiletému věkovému rozdílu mezi oběma muži byl ale politik osočen, že si vymýšlí.

Tagy:
Tokio Olympijské hry medaile CNN Prima NEWS Nový den Lukáš Krpálek Ivan Bartoš Česká pirátská strana zlatá medaile judo olympijské hry sport Letní olympijské hry v Tokiu 2021 Letní olympijské hry 2021 Letní olympijské hry 2016