Sledujte ŽIVĚ: Kdo povede ČSSD do voleb? Sociální demokraté představí své lídry

Zahájení kampaně ČSSD před krajskými a senátními volbami v roce 2020.

Kanál 3 - Online - živé ad hoc vysílání

Vládní ČSSD dnes představí své volební lídry do nadcházejících sněmovních voleb, které se odehrají na začátku října. Sociální demokraté se podle průzkumů pohybují na hraně vstupu do Poslanecké sněmovny, takže před nimi stojí výzva udržet se v dolní komoře Parlamentu. Tiskovou konferenci můžete sledovat od 13:00 přímo v tomto článku.

ČSSD bude kandidovat s programem nazvaným „Spravedlivá země, bezpečná budoucnost“, který představila před několika týdny. „Jsem rád, že se nám podařilo přilákat řadu zajímavých osobností, které oslovil nejen náš program a myšlenky, ale i výsledky naší práce ve vládě,“ uvedl v tiskové zprávě vicepremiér Hamáček. ČSSD podle něj ve vládě s ANO místo marketingových akcí pracovala a ukázala, že se na ni lidé mohou spolehnout.

Největší kontroverze vzbuzovala v posledních týdnech příprava pražské kandidátky sociální demokracie. Tamní organizace původně nominovala do jejího čela tehdejšího ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD), který poté neúspěšně vyzval Hamáčka ve volbě šéfa strany na dubnovém sjezdu. Petříček na Hamáčkův návrh po sjezdu ve vládě skončil, Hamáček to vysvětlil tím, že strana musí působit srozumitelně a mluvit jedním hlasem.

Tagy: