Sledujte ZÁZNAM Nového dne s Plagou: Hrozí plošné uzavření škol či povinné PCR testy?

Robert Plaga

Robert Plaga k aktuální epidemické situaci

Pandemická situace se v Česku nadále zhoršuje. Od pondělí 1. listopadu proto vláda přijala nová koronavirová opatření, kdy se školáci ve vybraných okresech musí otestovat. Od příštího týdne se povinnost rozroste na celkem 31 okresů. Hrozí, že by se děti ve školách testovaly plošně? A je situace natolik vážná, že by se školy mohly opět uzavřít? Na otázky bude v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS odpovídat ministr školství Robert Plaga.

Ministr Plaga nešetří kritikou ministerstva zdravotnictví. Prohlásil, že resort nemá jasnou strategii pro fungování škol, a navíc prý rozhoduje podle i týden starých dat. Po úterním jednání centrálního řídícího týmu pak vyplynulo, že by lokální testování na školách v okresech se zvýšeným výskytem nově nakažených  mohlo po 15. listopadu skončit.

Nově by se testovalo jen tam, kde by to nařídili krajští hygienici, používaly by se však PCR testy. Jak na tento nápad pohlíží ministr školství? Obává se dalšího zhoršení situace a možného plošného uzavření škol? A jak probíhá komunikace s ministerstvem zdravotnictví?

Sledujte pořad Nový den s Robertem Plagou ve středu 3. listopadu od 8:10 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: