Sledujte ZÁZNAM: Velká debata o Afghánistánu. Co na to Zaorálek, Černochová, Foldyna a Luzar?

Jana Černochová v pořadu 360

PARTIE Terezie Tománkové 22.8.2021

Za 14 dní začíná nový školní rok a s ním budou spojena i nová protiepidemická opatření. Podle některých jsou ale mimo mísu. Nejen o tom budou diskutovat ministr školství za hnutí ANO Robert Plaga a předseda Starostů a nezávislých Vít Rakušan. Ve druhé hodině čeká diváky velká politická diskuse na téma Afghánistán. Hosty budou ministr kultury Lubomír Zaorálek z ČSSD a poslanci Jana Černochová z ODS, Jaroslav Foldyna z SPD a Leo Luzar z KSČM.

Návrat do škol. Jaká jsou rizika? Vláda zatím představila pouze plán pro první zářijový týden. Děti se budou testovat třikrát. Kdo testování nepodstoupí, nebude moci ve škole zpívat. Cvičit bude smět pouze venku, a to jen s rouškou nebo respirátorem.

Ředitel Základní a mateřské školy Troubky v Olomouckém kraji Petr Vrána označil nastavené restrikce za absurdní. „Máme vsugerováno, že očkovaný člověk nemůže přenášet virus, a stejně tak dítě po prodělání covidu a po negativním testu. Dnes je jasné, že tohle nefunguje. Je mimo mísu, že s tímto pravidlem vstupujeme v září do škol. Budeme jednu skupinu testovat a diskriminovat,“ zkritizoval.

Majitel soukromých škol Ondřej Kania ale kroky vlády chápe. Podle něj zatím nedokáže odhadnout, jaká bude situace na podzim, proto vyhlásila plán jen na první týden v září. Nastavené restrikce jsou ale prý potřeba, jinak se bude opakovat peklo z minulého roku, kdy školáci usedli do lavic jen na pár týdnů.

Ve druhé hodině čeká diváky velká politická diskuse na téma Afghánistán. Hosty budou ministr kultury Lubomír Zaorálek z ČSSD a poslanci Jana Černochová z ODS, Jaroslav Foldyna z SPD a Leo Luzar z KSČM.

Partii Terezie Tománkové sledujte v neděli od 11 hodin na CNN Prima NEWS, Primě nebo přímo v tomto článku.

Tagy: