Sledujte ŽIVĚ: Třetí dávka vakcíny má zažehnat drama. Čeká nás optimističtější podzim?

Adam Vojtěch

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Díky promořenosti i proočkovanosti obyvatel podle mnoha expertů nehrozí dramatický scénář loňského podzimu. Čísla nově nakažených i hospitalizovaných jsou výrazně nižší, a dá se proto očekávat i mírnější epidemická situace. Vláda chce však proočkovat co nejvíce lidí, zároveň nabízí i třetí dávku vakcíny proti covidu. Jak vidí situaci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)? Dívejte se v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Vojtěch v pondělí na tiskové konferenci uvedl, že třetí dávkou vakcíny proti covidu se budou lidé moci očkovat od 20. září, kteří mají nejméně osm měsíců po své poslední dávce. Přeočkování bude pokračovat i příští rok.

Očkování je doporučeno zejména lidem, kterým hrozí při nákaze vyšší riziko, tedy starším 60 let a chronicky nemocným. Podle Vojtěcha se ale budou postupně očkovat i ostatní, kteří budou více než osm měsíců po dokončené vakcinaci.

Je šance, že díky proočkovanosti a promořenosti obyvatel se podaří epidemickou situaci udržet relativně stabilní? Nebo ještě stále hrozí opakování problémů z loňského podzimu? A jak to bude s testováním neočkovaných občanů? Hrozí lockdown jen pro neočkované? Na to a mnohem víc odpoví v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Dívejte se v úterý ráno.

Tagy: