Soud v USA poslal do vězení tyranku, která točila přísnou výchovu dětí. Videa bodovala

Ruby Frankeová u soudu

Matka v USA tyranizovala děti

Americká youtuberka a matka šesti dětí Ruby Frankeová, která se proslavila přísnou výchovou, míří do vězení. Videa, která sledovaly více než dva miliony lidí, měla sice u diváků úspěch, její striktní výchovné metody ji ale dostaly do křížku se zákonem. Za týrání dětí jí hrozí mnohaletý trest za mřížemi.

„Přestaň brečet, nebo tě pošlu nahoru a budeš bez snídaně,“ říká na jednom z videí 42letá youtuberka. V dalších například svému dítěti řekla, že dostane najíst až poté, co ji namasíruje.

ČTĚTE TAKÉ: Soused 11letou dívku zavraždil, pak předstíral pátrání, míní policie. Muži hrozí trest smrti

Frankeová své děti často bila a také dusila. Zatkli ji poté, co její dvanáctiletý syn uprchl k sousedům. Podle policistů byl podvyživený, zraněný a na zápěstí a kotnících měl lepicí pásku.

„Věřila jsem, že tma je světlo a dobro je zlo. Udělala bych pro vás cokoli na světě, ale ve skutečnosti jsem vám vzala všechno, co bylo měkké, bezpečné a dobré,“ řekla u soudu plačící Frankeová.

Soudce to ale neobměkčilo. Matce šesti dětí a její známé Jodi Hildebrandtové, která s ní videa natáčela, udělil maximální trest. Odsoudil je ke čtyřem trestům od jednoho do patnácti let, které budou následovat jeden po druhém. Podle zákona státu Utah však mohou tímto způsobem za mřížemi strávit nejdéle 30 let, vysvětlila NBC News. „Vy jste ty děti terorizovaly a následky byly tragické,“ řekl soudce John Walton.

„Bylo jim pravidelně odpíráno jídlo, voda, postele na spaní a prakticky všechny formy zábavy,“ uvedl podle BBC prokurátor Eric Clarke. Svým divákům na sociálních sítích matka sdělovala důvěrnosti svých potomků. „Julie se ptá celé léto, jestli si může oholit nohy a podpaží,“ říká v jednom příspěvku.

Přestože jí videa slušně vydělávala, děti musely pracovat. „Byly nuceny pracovat v poušti, a to bez bot,“ dodal Clarke. Čtyři nezletilé potomky už převzalo oddělení péče o děti a rodinu. YouTube krátce po zatčení Frankeové její kanál smazal a manžel podal žádost o rozvod.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policista z Floridy rozstřílel v panice vůz se zatčeným. Vylekal ho pád žaludu, ukazuje video

Tagy: