Bohbot ze Svobodných: Více než 5 procent muslimů v zemi znamená problémy a nebezpečí

David Bohbot

Divoká karta (924)

Bezpečnostní expert a stínový ministr vnitra trojkoalice Trikolory, Svobodných a Soukromníků David Bohbot (Svobodní) by měl obavy, pokud by Česká republika v budoucnu přijímala více migrantů muslimského vyznání. „Kdykoliv muslimská komunita v evropských státech překlopí 5 procent, jsou problémy a je nebezpečno,“ řekl v pořadu Divoká karta na CNN Prima NEWS.

Jedním z hlavních témat předvolební debaty na CNN Prima NEWS byla migrace. David Bohbot, který kandiduje za koalici Trikolory, Svobodných a Soukromníků do Sněmovny z osmého místa středočeské kandidátky, má obavy především z nárůstu muslimské komunity v Česku.

„Kdykoliv muslimská komunita v evropských státech překlopí 5 procent, jsou problémy a je nebezpečno. Bez nenávisti berme věci, jak jsou. Není to dobré ani pro muslimy, kteří tady žijí už dneska,“ uvedl bezpečnostní expert izraelského původu a kandidát Trikolory na možného ministra vnitra.

Svá tvrzení Bohbot opřel o takzvané no-go zóny, tedy oblasti obývané pouze neintegrovanými migranty. Takové zóny už vlivem migrace ze severní Afriky a z Blízkého východu vznikly mimo jiné v Německu či ve Francii. S názory Bohbota příliš nesouhlasila kandidátka do Sněmovny za koalici PirSTAN Aneta Ečeková Maršálová (STAN).

Rozdíl mezi bezpečnostní nouzí a ekonomickou migrací

„Já osobně problém s cizinci nemám. Ale opravdu odlišuji cizince, co sem přijíždí za ekonomickým zájmem, a lidi v nouzi. Každý člověk má své charakterové vlastnosti a určité komunity si pak mohou vytvářet problémy mezi sebou. Že je někdo muslim, neznamená, že je druhořadý,“ řekla.

Částečně se také vymezila proti nedávnému prohlášení šéfa Pirátů Ivana Bartoše, který vzal zpět svůj dvanáct let starý výrok, že by mu nevadila muslimská Evropa. Bartoš názor změnil i kvůli již zmíněným no-go zónám v některých zemích západní Evropy.

Podle Bohbota také muslimská migrace do Evropy způsobuje také to, že radikalizuje některé muslimy, kteří přitom v Evropě žili už dávno před rokem 2015.

Další superdebata na CNN Prima NEWS už v neděli

Sněmovní volby proběhnou ve dnech 8. a 9. října. Podle průzkumů je největším favoritem hnutí ANO, které by mohlo dosáhnout až 30 procent. Druhé místo patří koalici Spolu a třetí Pirátům se Starosty. Obě koalice se pohybují kolem 20 procent. Čtvrtou příčku si drží hnutí SPD. Tomu průzkumy přisuzují něco přes 10 procent.

ČSSD, komunisté, hnutí Přísaha a trojkoalice Trikolory, Svobodných a Soukromníků balancuje na pětiprocentní hranici pro vstup do Sněmovny. Podle expertů však s konečnými výsledky říjnových voleb mohou značně zahýbat velké předvolební debaty.

Už v neděli večer se uskuteční velká předvolební debata, ve které vystoupí premiér Andrej Babiš (ANO), lídr koalice Spolu Petr Fiala (ODS), lídr koalice PirSTAN Vít Rakušan (STAN), předseda hnutí SPD Tomio Okamura, šéf komunistů Vojtěch Filip, ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta a šéfka koalice Trikolory, Svobodných a Soukromníků Zuzana Majerová Zahradníková.

Tagy:
migrace muslimové politika migranti STAN ministr vnitra CNN Prima NEWS Evropská unie Poslanecká sněmovna volby Trikolóra koalice komunita Česko volby 2021 Svobodní Strana svobodných občanů Piráti a Starostové Divoká karta TSS David Bohbot Aneta Ečeková Maršálová Poslanecká sněmovna ČR Trikolóra hnutí občanů