Štěňata, která za pár dnů uhynou. Žena z Plzeňska stále prodává umírající psy

Pokračování nemocných štěňat

Namísto radosti jim zbyly jen oči pro pláč. Od pochybné prodejkyně psů z Plzeňska si štěně pořídilo minimálně 15 kupujících, po pár dnech jim ale nový mazlíček uhynul. O případu informovaly Krimi zprávy už na začátku března, žena ve svém jednání stále pokračuje. Případem se už zabývá policie.

Příběhy se téměř neliší – stejný způsob prodeje, stejné příznaky nemoci. „Jeli jsme na veterinu, protože štěňátko nechtělo jíst. Dostalo infuzi a umělé mléko, jenže i tak nic nepomohlo a přesně po týdnu nám pejsek umřel,“ sdělila redakci CNN Prima NEWS Adéla K.

A podobně mluví i další kupující. „Pes měl ve stolici krev a pil jen vodu, byl velice apatický. Zahájili jsme léčbu, která stála 20 tisíc. Pejsek měl nedostatek bílých krvinek a uhynul,“ popsala Ivana Š. O prodejce štěňat už se zajímají i policisté a zahájili úkony trestního řízení a prověřují okolnosti.

Scénáře obchodů jsou navíc často podobné. Překupnice se na poslední chvíli vymluví z původní dohody a psa předá mimo své bydliště. Jedna z poškozených popsala, že zvíře převzala na parkovišti, a neviděla tak jeho rodiče. „Jsem hloupá, já to vím, ale něco jiného je, že tady někdo prodává umírající psy kvůli penězům,“ řekla s tím, že zdravotní potíže se u psa projevily velmi brzy.

Redakce CNN Prima NEWS zjistila, že jedno ze štěňat očkoval i veterinář přímo v Plzni. To skončilo do týdne na kapačkách. Požádala ho proto, aby pomohl prodejkyni identifikovat.

„Muselo vypadat zdravě, jinak bych ho nenaočkoval. Nevzpomenu si ale, kdo ho donesl. Řeknu vám, co pomůže – ať si lidé nekupují štěňata na benzínkách a na parkovištích. To není záchrana, ale podpora množírny. Kdyby to lidi nekupovali, tak množírny skončí,“ sdělil.

Policisté zatím nikoho neobvinili. Žena prodává psy ve spolupráci s kumpánem, kterého označuje za bratra. Internet mezitím plní inzeráty s podobnou fotkou štěňat, ale s jiným kontaktem a městem, kde se štěně prodává.

Tagy: