Strach o bývalou hvězdu Premier League. Atsu je po ničivém zemětřesení nezvěstný

Extrémně silné zemětřesení v Turecku připravilo o život tisíce lidí. Nespočet osob je uvězněn někde pod troskami, mezi nimi i fotbalista Christian Atsu, který roky hrával v Premier League.

Země se začala ničivě třást ve chvíli, kdy velká část lidí ještě spala. I proto počet obětí přírodní katastrofy v Turecku a Sýrii vyskočil na několik tisíc a tisíce lidí jsou zraněné. Další stovky po historicky nejsilnějším zaznamenaném zemětřesení v regionu – o síle 7,8 Richterovy stupnice – zůstávají uvězněny v ruinách domů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Češka v Turecku popisuje ničivé zemětřesení: Máme pocit, že se stále klepe zem

Pátrací a záchranné operace cílí i na nalezení slavného fotbalisty Christiana Atsua. Ghanský křídelník několik let patřil londýnské Chelsea, ale většinu času strávil na hostování v jiných anglických klubech. Našel se především v Newcastlu United, za „straky“ odehrál přes 100 zápasů.

V roce 2021 se vypravil do Saúdské Arábie a ani ne před půlrokem přestoupil do tureckého celku Hatayspor. A kdekdo se teď bojí, aby se toto rozhodnutí nestalo pro hráče fatálním. Hatayspor totiž sídlí ve městě Antakya, kde zemětřesení ničilo vše možné ve velkém.

Jedenatřicetiletý Atsu byl v neděli hrdinou, když v utkání s Kasimpasou dal v sedmé minutě nastavení gól na konečných 1:0. „Důležitá výhra pro tým. A jsem šťastný, že jsem se mohl zapsat do listiny,“ vzkázal po zápase.

Newcastle, jemuž Atsu pomohl v roce 2017 k návratu do Premier League, k pohřešovanému hráči napsal: „Modlíme se za nějaké pozitivní zprávy.“

Dva jeho spoluhráči a členové realizačního týmu už byli z trosek úspěšně vytáhnuti.

Tagy:
zranění zemětřesení oběti Sýrie Newcastle United FC Turecko Christian Atsu Hatayspor Antakya