Stříká ze mě krev, rychle přijeď: Svědek popsal brutální útok nožem syna na matku v Děčíně

Nůž od krve

O hrůzném případu syna, který měl v severočeském Děčíně pobodat svou matku, už informovaly Krimi zprávy. Okresní soud ho v pátek poslal do vazby. Soudce se mimo jiné obával, že by mladík mohl na svobodě svůj čin dokončit. Svědek popsal, jak měl brutální útok proběhnout.

Spoutaného 25letého muže přivezla k soudu policejní eskorta. Přítomnost novinářů se mu zjevně nezamlouvala. „Nemusí si mě fotit, když jsem nikoho nezabil. Řekněte jim to!“ snažil se přikázat policistům. Přitom podle policie to byl ale právě on, kdo ve středu ráno v bytě v Děčíně pobodal kuchyňským nožem svou vlastní matku.

„Zrovna si dělala kafe, když k ní přišel zezadu s nožem. Dvakrát ji bodl mezi klíční kost, potom ji řízl přes ucho a přes tvář a měl ji bodnout nožem i do hlavy,“ uvedl pro CNN Prima NEWS svědek, který je obeznámený s případem. Vážně zraněná žena zavolala právě jemu. „On mě pobodal, ze mě stříká krev, rychle přijeď,“ popsal muž, co uslyšel v telefonu. Když na místo ale dorazil, pachatel už tam nebyl.

Útočníka o chvíli později vypátral policejní psovod se speciálně vycvičeným psem. Detektivové ho následně obvinili z pokusu o vraždu. V pátek poslal soud mladíka do vazby. „Byla zde obava jednak z toho, že by pan obviněný se mohl někde skrývat, a zároveň z toho, že by mohl dokonat, případně zopakovat trestnou činnost, pro kterou je stíhán,“ vysvětlil státní zástupce Vojtěch Kallai.

Napadená žena leží s bodnými a řeznými ranami hospitalizovaná v nemocnici. Proč ji měl její syn napadnout. zůstává otázkou. „Během vazebního zasedání byl zcela klidný, choval se naprosto normálně, racionálně, nevypovídal čili nebyly nějak výrazné jeho projevy,“ popsal Kallai.

Stály za útokem psychické problémy?

Za útokem podle informací Krimi zpráv mohlo stát i jeho údajné psychické onemocnění. V minulosti totiž prý bral drogy a léčil se i v psychiatrické nemocnici. Po návratu z léčebny ale měl přestat užívat důležité léky. „Říkám: ‚Vem si ty prášky, musíš je brát.‘ ‚Nemusím, nemusím, já to nepotřebuju.‘ A my jsme mu je nedokázali donutit,“ řekl svědek.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži podle trestního zákoníku až 18 let vězení.

Tagy: