Švancara o pauze v manželství: Rozchod mě hodně bolel. Srdíčko i palice byly rozdrbané

Petr Švancara byl hostem pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Petr Švancara v pořadu Povídej

Začátkem tohoto roku si Petr Švancara s manželkou Kamilou prošli krušným obdobím. Pár nejprve oznámil rozchod, ale po uplynutí několika měsíců se dali opět dohromady. Bývalý fotbalový útočník v březnovém dílu pořadu Povídej na CNN Prima NEWS vylíčil, jak chvíle odluky prožíval. Ačkoliv ho rozchod hodně bolel, soustředil se prý hlavně na své děti. Švancara také přiznal, že jim krátká pauza ve vztahu jedině prospěla.

Švancara si krásnou Kamilu vzal před dvěma lety a spolu vychovávají dceru Lauru. Z předchozího manželství má bývalý útočník dceru Nikolu a syna Dana. Že mají partneři problémy, prozradil sám sportovec na konci ledna na sociálních sítích, kde zveřejnil jejich společnou svatební fotografii. Sebe a Kamilu však oddělil tučnou černou čárou a příspěvek doplnil smutným emotikonem. Redakci Expres poté potvrdil, že jdou od sebe. V květnu pak stejnému médiu napsal, že se dali opět dohromady.

„Neprožíval jsem úplně ideální období,“ zavzpomínal na měsíce odluky hráč přezdívaný „Mercedes“. „Každý, kdo si rozchodem prošel, ví, že to není nic příjemného. Zvlášť, když s člověkem prožijete několik dobrých let a pak se to třeba během jednoho roku vytratí,“ řekl v březnovém rozhovoru 44letý bývalý profesionální sportovec.

„Rozchod mě hodně bolel. To srdíčko i palice byly rozdrbané a v břiše lítaly vrtulníky. Zasáhlo mě to a nějakou chvíli jsem se z toho dostával. Přeci jen jsme byli spolu 6 let,“ podotkl sportovec. Důvody, které k ukončení vztahu manžele tehdy vedly, si raději nechal pro sebe. „Myslím, že pokud je člověk soudný, cítí i svoji vinu. Něco jsem zřejmě podcenil. Ten sedmý rok byl bohužel klíčový. Ono se říká, že je to takový rok krize. Ale také nikde nebylo napsané, že se k sobě nevrátíme,“ řekl tehdy Švancara.

Vycházíme v dobrém

Ačkoliv byli od sebe, snažili se spolu vycházet v dobrém. A to hlavně kvůli dceři. „Nebylo to rozhodně tak, že bychom po sobě něčím házeli,“ upřesnil Švancara. Velkou oporou mu tehdy byly hlavně jeho děti, se kterými trávil hodně času. „Hrozně mi psychicky pomohly. Víc maminek neznamená, že budou mít děti mezi sebou špatný vztah,“ poznamenal.

Že jsou s manželkou opět spolu, potvrdil Švancara v polovině května. Slavný pár tehdy dokonce vyrazil na koncert v Praze a zážitkem se pochlubil na Instagramu. „Je to tak, dali jsme si pauzu, abychom to svoje manželství trochu probrali. Vrátili jsme se k sobě a věřím, že nám to vydrží už navždy. Jsem rád i kvůli dětem. To odloučení nás posílilo,“ sdělil Švancara Expresu.

Švancara zasvětil svou kariéru hlavně Zbrojovce Brno, je také brněnský patriot a často je označován za „ikonu“ tamního fotbalu. V české nejvyšší soutěži odehrál 309 zápasů, v nichž vstřelil 59 branek. Svou milovanou požádal Švancara o ruku v únoru 2020 v televizním pořadu TIKI-TAKA. „Jestli řekneš ne, jsme v pr*eli,“ žertoval tehdy.

Tagy: