Tanky nefungují, ty ku*vy nás posílají na porážku. Okupant zhodnotil stav ruské armády

Ruští vojáci, (26. října)

Okupant si na nahrávce stěžuje na stav ruské armády

Ukrajinské zpravodajské služby zachytily další zajímavý hovor mezi ruským vojákem a jeho manželkou. Okupant, který bojuje v Doněcké oblasti, na nahrávce ženu žádal, aby se urychleně obrátila na ruské ministerstvo obrany a vyřešila problém s vadnými tanky. Ty se totiž podle vojáka zastavují každých 50 metrů. Muž rovněž nešetřil ostrou kritikou ruského vojenské vedení. Ruští vojáci kromě jiného prý nesmí odvážet těla mrtvých kolegů a ani volat svým příbuzným.

Nahrávku zveřejnilo hlavní ředitelství zpravodajské služby ukrajinského ministerstva obrany. Ruský voják, který okupuje ukrajinskou Doněckou oblast, zavolal své ženě zřejmě po delší době. Na sociálních sítích se objevil anglický překlad.

„Ahoj, konečně voláš,“ oddechla si manželka. „Jsem v pořádku, živý a zdravý,“ odpověděl voják. Poté svou ženu požádal o laskavost: „Napiš (ruskému) ministerstvu obrany, že naše tanky jsou vadné. Prostě nefungují a zastavují se každých 50 metrů, do p*dele. Ty ku*vy (nadřízení) na nás křičí a my s tím nemůžeme nic udělat.“

Tím vojákova kritika ruského vedení zdaleka nekončila. „Posílají nás do první linie, dnes nám nařídili, abychom zahájili postup. Oni posílají kluky na porážku. Naši pak umírají na poli. Venku se válí mrtvoly a nám nikdo nedovolí naše vojáky sebrat. Dokážeš si to představit?“ zmínil okupant.

Žena mu v reakci na to slíbila, že bude ruské ministerstvo obrany kontaktovat. Následně se zeptala, co přesně má zmíněnému resortu vlastně sdělit. „Pošli tam žalobu, na to ministerstvo obrany. Jdi tam a udělej něco. Ať přijdou a všechno to tady dose*ou. Tyhle ku*vy nás nenechají ani zavolat příbuzným. Šmejdi pos*aný. Jsme tu už unavení, zlato,“ rozvášnil se voják.

Kromě neschopnosti ruského vedení čelit ukrajinskému protiútoku na východní i jižní frontě si ruští vojáci v poslední době často stěžují právě na vybavení ruské armády. Zdá se totiž, že nefunkčnost některých tanků je jen jedním z mnoha technických problémů okupantů.

Mnozí nově mobilizovaní Rusové si podle všeho musí kupovat vlastní vybavení, protože v armádních zásobách ho není dostatek, případně zcela chybí. Některé důležité položky pak ruská armáda supluje velmi bizarními materiály. Vojenské helmy jsou tak nahrazovány maskami na paintball a vojenské neprůstřelné vesty střídají obleky vyplněné tenkými kovovými pláty či molitanem.

Tagy: