Těhotnou Dášu škrtil a znásilnil ruský voják. 16letá dívka se svěřila reportérovi CNN

16letou Dášu znásilnil ruský voják. Byla v šestém měsíci těhotenství.

Výpověď těhotné Ukrajinky, kterou znásilnili Rusové

Teprve 16letou Ukrajinku Dášu znásilnil ruský voják. Dívku škrtil a vyhrožoval, že ji zabije. Byla v šestém měsíci těhotenství. Po incidentu si navíc prošla tvrdým výslechem Rusů. Statečná dívka svůj příběh vyprávěla reportérovi CNN Nicku Patonu Walshovi.

Před více než měsícem byla vesnice Krasnivka v Chersonské oblasti obsazena ruskými silami. Rodina 16leté Dáši, která byla v šestém měsíci těhotenství, se ukrývala ve sklepě před bombami, zimou a vojáky střílejícími do vzduchu. Občas ale přeci jen musela z úkrytu vyjít, například pro jídlo. A právě v tu chvíli se rodina společně s několika dalšími obyvateli střetla se dvěma vojáky.

„Byla tam holka, které bylo 12 let, další 14 let a mně bylo 16 let. Nejprve si (ruský voják) zavolal mámu do jiného pokoje. Tu ale rychle nechal jít. Pak si zavolal mě. Když jsem přišla, začal mi říkat, ať se svléknu. Začal na mě křičet, že když se nesvléknu, ublíží mi,“ popsala hrůzný zážitek Dáša.

Škrcení a výhružky smrtí

Opilého útočníka se chvíli snažil zastavit jeho střízlivý kolega, ale marně. Nechal ho tedy pokračovat. „Když jsem se bránila, škrtil mě a říkal, že mě zabije. V podstatě řekl: ‚Buď se se mnou teď vyspíš, nebo přivedu dalších 20 lidí,‘“ přiznala Dáša. V té době už v chladném domě nastala noc. „Pamatuji si, že měl modré oči. Jinak tam byla tma a nic dalšího si nepamatuji,“ řekla dívka.

Dáša podle svých slov slyšela Rusy říkat, že útočník se jmenuje Modrý, má být z Doněcka a mít temnou minulost. O útok se pokusil i podruhé. Až později dívce přišli na pomoc ruští odstřelovači. Ti se snažili přesunout Dášu a část její rodiny do bezpečí. Zároveň se ji snažili přesvědčit, aby nic neříkala.

Po dvou dnech dívku odvedli k výsadkářům, kde na ni znovu tlačili. „Říkal, že mi udělá to samé, co ten útočník. Já jsem se tak strašně bála, že jsem začala brečet. On řekl, že to byl takový test, aby si ověřil, jestli lžu, nebo říkám pravdu,“ vyprávěla dál Dáša.

Zdá se, že vojáci nakonec dívce uvěřili. O osudu násilníka ale nejsou žádné informace. Tento otřesný příběh není možné nezávisle ověřit, ukrajinští prokurátoři ale potvrdili, že případ skutečně vyšetřují a mají k dispozici důkazy. „Kdybychom nevyšli ven pro jídlo, možná by nás neviděli a možná by mi nic neudělal. Pak jsme slyšeli, že ten člověk chodil po vesnici a hledal nějakou povolnou dívku s lehkými mravy,“ dodala na závěr svého příběhu Dáša.

Tagy: