Expert o tragické nehodě, při níž Jiří P. zdemoloval Audi R8: Je to jako se zhoubnou nemocí

Tragická nehoda dvou aut automobilem uzavřela ve čtvrtek silnici z Jičína na Popovice

Řidič měl být vyznavač rychlé jízdy

Rychlá a bezohledná jízda. To podle komentářů údajných známých na sociálních sítích mělo být příčinnou tragické nehody superportu v Jičíně. Auto skočilo rozlomené na tři části. Jeho řidič na místě podlehl svým zraněním. Podle dopravního experta by měl být pro hazardéry za volantem nastavený přísný metr.

K nehodě došlo minulou středu ráno v Popovické ulici v Jičíně. Podle policie měl řidič supersportu Jiří P. začít předjíždět jiné auto. Co se přesně stalo, je momentálně předmětem vyšetřování. „Přesná příčina a okolnosti smrtelné nehody jsou i nadále předmětem šetření jičínských policistů, k objasnění celé události nám dopomohou také výsledky znaleckých zkoumání,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eliška Majerová.

Výsledek je ale jasný – upravené Audi R8 skočilo rozlomené na tři části. Jeho řidič na místě podlehl svým zraněním. Muž z druhého vozu skončil s vážným zraněním a musel být letecky transportován do nemocnice.

Tragická nehoda supersportu je velkým tématem na sociálních sítích. Mladý řidič podle komentářů miloval rychlou jízdu a adrenalin. „To, že riskoval, ví celý Jičín a okolí, ale tohle byla zbytečná jízda na hranici. Ještě včera psal, jak mu přišly nové gumy na R8,“ upozornil jeden z uživatelů sociální sítě. „Dennodenní ohrožování lidí ve městě i mimo byla realita,“ doplnil další.

Budský: Proč to nikdo neřešil?

Po internetu dokonce koluje i fotografie přímo z auta Jiřího P., kde má ručička tachometru ukazovat rychlost mezi 200 a 300 km/h. „Pokud byl ve svém okolí znám jako příznivec rychlé a riskantní jízdy, tak otázkou je, proč si ho za tu dobu nikdo nevšiml. Proč za tu dobu nebyl řešen? Protože to máte jako s nějakou vážnou zhoubnou nemocí – pakliže se podchytí na začátku, tak je velká šance, že to dobře dopadne. Jestli se to nechá rozjet, tak se ty šance výrazně snižují,“ uvedl dopravní expert Roman Budský.

Podle něj je také důležité na hazardéry za volantem nastavit přísný metr. „Je třeba velmi přísně nahlížet na lidi, kteří mají sklony jezdit riskantně, a včas, než dojde k nějakému neštěstí, přijmout příslušná opatření, jako je třeba dlouhodobý nebo doživotní zákaz řízení motorových vozidel.“

To, že k této tragické nehodě došlo, ale podle něj rozhodně není proto, že někdo jezdí ve sportovním rychlém autě. „Pokud to má ten člověk v hlavě srovnané, pokud v dostatečné míře je schopen řešit dopravní situace a dostatečně ovládat techniku řízení takového automobilu, tak je stejně bezpečný nebo také nebezpečný jako ostatní řidiči,“ uzavřel Budský.

Tagy: