Záhadná smrt v hypermarketu. V peci zaživa uhořela 19letá dívka, tělo našla její matka

V průmyslové peci v kanadském Walmartu uhořela dívka.

Tragédie ve Walmartu

Kanadští policisté řeší neobvyklý, ale o to tragičtější případ. V pekařství hypermarketu Walmart zemřela ve městě Halifax dívka. Její sežehnuté tělo našla v průmyslové peci její matka. Obě ženy totiž v prodejně pracovaly. Policie tragický případ vyšetřuje, jak se dívka do pece dostala, zatím není jasné.

Pekařská pec v obchodě Walmart je velká natolik, že se do ní vejde člověk. Právě to se stalo osudným devatenáctileté Gursimran Kaurové, která zůstala uvězněná uvnitř. Jak se dívka do pece dostala, není jasné.

ČTĚTE TAKÉ: Drsné záběry. Jsem tu pro to Porsche, řekla dívka. Auto z inzerátu ukradla a majitele přejela

„Jsme zdrceni a v myšlenkách jsme s naší zaměstnankyní a její rodinou. Vyjadřujeme upřímnou soustrast všem, kteří jim byli nejbližší,“ cituje Daily Mail mluvčí společnosti Walmart Amandu Mossovou.

Kaurová se přistěhovala do Kanady před necelými třemi lety se svou matkou z Indie. „Je to strašné. Mladí lidé sem přicházejí se svými nadějemi a sny. Tvrdě pracují a pak se stane tohle,“ popsal pro Global News předseda Námořní sikhské společnosti (Maritime Sikh Society) Satnam Singh Randhawa, se kterou byla rodina úzce spjata.

Zdrcené matce nyní pomáhají především její indičtí krajané ze sikhské komunity. „Až do této chvíle byl přístup společnosti Walmart netečný a lhostejný,“ doplnil pro CTV News mluvčí Námořní sikhské společnosti Balbir Singh.

Policie k případu nezveřejnila žádné podrobnosti. Ani to, zda incident vyšetřuje jako trestný čin. „Toto vyšetřování je velmi složité,“ řekl novinářům policejní mluvčí Martin Cromwell. „Chápeme, že se o věc zajímá veřejnost, ale chceme ji poprosit, aby byla během vyšetřování trpělivá a měla na paměti, že jde o rodinné příslušníky a spolupracovníky,“ doplnil.

Právě nedostatek informací živí spekulace na sociálních sítích. Jedna mladá Američanka například sdílela sérii videí, na kterých ukazuje, jak podobná průmyslová pec v jiném obchodě funguje. „Uvnitř této trouby není žádný nouzový vypínač. Na vnitřní straně dvířek je tlačítko nouzového otevírání, ale to je kovové a jeho stisknutí by bylo velmi bolestivé,“ popsala zaměstnankyně pekárny ve videu.

Zaměstnanci podle ní vstupují dovnitř hlavně kvůli čištění. To ale musí být trouba vypnutá. „Pec běžně nastavujeme na 180 stupňů Celsia. Jediným důvodem, proč bychom vstupovali dovnitř, je to, že bychom šli sebrat pečící papír,“ dodala.

Hypermarket zůstává na neurčito zavřený. Lidé mezitím před něj nosí květiny a svíčky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivý incident v Lipsku. 13letá dívka zřejmě zaútočila na svou mladší sestru. Ta zemřela

Tagy:
Indie Porsche Kanada rodina obchod Daily Mail trestná činnost pec Wal-Mart Global News trestná činnost, právo a spravedlnost Balbir Singh