Trus hlodavců mezi zbožím. Hygienici uzavřeli dvě prodejny na Náchodsku

Stopy po hlodavcích a jejich trus našli inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce v prodejnách v Náchodě a Teplicích nad Metují. Kromě tohoto výrazného porušení hygienických podmínek našli řadu dalších nedostatků. Na pultech se dokonce objevilo zboží, které bylo škůdci kontaminované. Prodejci mohou zažádat o opětovnou kontrolu a znovuotevření, jakmile závažné závady odstraní. O uzavření informuje web Náchodský deník.

Na hygieniky čekal v prodejně v Teplicích nad Metují, která patří společnosti Verner, velmi nepříjemný nález. Ve skladu našli nejen stopy po hlodavcích, tedy trus či stopy po snaze škůdců dostat se k potravě, ale i tvory samotné. Některé zboží bylo v balení výrazně poškozeno a potraviny byly kontaminovány, informuje web Náchodský deník.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Prokletí přírodních koupališť: Sinice a parazité. Odborník radí, jak poznat závadnou vodu

Kontrola rovněž odhalila nečistoty na podlaze, regálech či jiných zařízeních. Seznam zjištěných pochybení uvedla hygiena na svém webu. Vzápětí byla 5. září prodejna uzavřena a provozovatel vyzván, aby závažná provinění napravil.

Inspektoři se po nálezu rozhodli zaměřit i na další prodejny společnosti. O den později se uzavřela  další pobočka, tentokrát v Náchodě na Masarykově náměstí. V prodejně byl rovněž zaznamenán trus hlodavců. Kromě toho si hygienici všimli i stop po působení a výskytu škůdců. V obchodě s potravinami se nacházely, stejně jako v případě z Teplic nad Metují, nečistoty na podlaze a regálech.

Jakmile budou všechny nedostatky provozovatelem odstraněny, mohou být prodejny potravin opětovně otevřeny.

Tagy: