Ukrajinci rozdrtili ruské velitelství. Dron zachytil okupanty prchající na kradené motorce

Ukrajincům se povedlo zničit další ruské velitelství i sklad vojenského materiálu. Ze záběrů, které nyní kolují po sociálních sítích, je patrné, že ukrajinský dělostřelecký úder okupanty očividně zaskočil. Přeživší ruští vojáci z místa uprchli, k čemuž využili i kradenou motorku s postranním vozíkem. Incident neunikl pozornosti ukrajinského generálního štábu či tamního ministerstva obrany.

„Ukrajinští vojáci z 28. brigády ve spolupráci s leteckým průzkumem 4. brigády zničili ruské velitelské stanoviště a muniční sklad,“ komentovala záběry twitterová vojensko-analytická stránka s názvem Special Kherson Cat.

Na začátku videa je vidět obrovská exploze v jedné budově. K masivnímu výbuchu došlo zjevně kvůli vzplanutí munice. Ukrajinskému dronu se později povedlo pořídit i další záběry z následků drtivého úderu. Okupanti se po výbuchu snažili z trosek vyprostit své zraněné či mrtvé kolegy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusko na výročí války spustí gigantickou ofenzivu, bojí se Kyjev. Roli hraje symbolika

Rusové vzali nohy na ramena

Když nedaleko od ruských vojáků dopadla další dělostřelecká střela, rozhodli se z místa uprchnout. Využili k tomu motorové vozidlo připomínající motorku s postranním vozíkem.

Jak už bylo zmíněno, úder provedla ukrajinská 28. mechanizovaná brigáda. „Práce ‚bohů války‘. Naše rytířské dělostřelectvo společně s leteckým průzkumným praporem ‚Svoboda‘ 4. brigády zničilo velitelské stanoviště a muniční sklad ruských okupantů. Vetřelci byli tak vyděšení, že uprchli na ukradené motorce. Nechali za sebou své zraněné,“ uvedla jednotka ve svém prohlášení.

„Ruští vojáci uprchli před našimi střelci z 28. brigády na motorce. Zanechali po sobě zbraně i své bratry ve zbrani,“ doplnilo ukrajinské ministerstvo obrany.

Není jasné, kde přesně k úderu došlo. Vzhledem k posledním vojenským operacím 28. brigády však lze předpokládat, že nedaleko od Doněcku. Ukrajinský generální štáb ozbrojených sil zničení ruského velitelství a muničního skladu potvrdil. Rovněž dodal, že byl tento ukrajinský útok proveden v úterý 31. ledna.

Tagy: