Nečekaná dohra příběhu ukrajinské uprchlice: Žena, která rozvrátila rodinu, se vrací domů

Válka na Ukrajině nabízí kromě velkých politických příběhů i ty malé, osobní. Sofiia Karkadymová v prvních týdnech války přicestovala do Británie, kde jí azyl nabídla jedna bradfordská rodina. Poté se roztočil doslova vztahový kolotoč, který skončil návratem mladé uprchlice zpět na Ukrajinu.

S příběhem přišel už v létě bulvární deník The Sun. Čtyřčlenná rodina ubytovala ve svém domě v Bradfordu 22letou ukrajinskou uprchlici. Sofiia do Británie přicestovala ze západoukrajinského Lvova poté, co začala ruská invaze.

„Začalo to u mě jednoduchou touhou udělat správnou věc a dát střechu nad hlavou někomu, kdo to potřebuje,“ popisoval tehdy Tony Ganett. Situace se však rychle začala komplikovat. Tonyho osmadvacetiletá přítelkyně Lorona si brzy všimla vztahu, který se mezi Tonym a Sofiií vytvořil.

Čtyřměsíční románek páru dramaticky skončil minulý víkend. „Nejsem bezcitný, je mi to líto, ale některé vztahy končí a tenhle skončil. Doufám, že až ta hysterie opadne, budeme moci být přáteli,“ vysvětluje nyní svobodný Tony pro britský deník Daily Mirror. „Mluvil jsem s ní a řekl jsem, že není absolutně žádná šance, abychom se k sobě vrátili.“

Šťastný konec se tak v případě Tonyho a Sofiie nekonal. Sofiina matka trvala na tom, aby se její dcera vrátila zpět domů na Ukrajinu.

Tagy:
rozvod Velká Británie rodina rozchod manželství Ukrajina návrat Lvov Ukrajinka ruská invaze na Ukrajinu Sofiia Karkadymová Bradford