Už jen poslední píseň, sliboval učitel. Policie na něj před zraky školáků použila taser

 Učitele hudby v USA měli policisté zpacifikovat taserem.

Učitele policie v USA před zraky školáků zpacifikovala taserem

Učitel a vedoucí školní kapely v americkém Birminghamu dostal během půlminuty tři zásahy taserem od policistů. Důvod? Nechtěl se skupinou odejít z tribuny a jednoho ze strážců zákona měl napadnout. Incidentu přihlíželi školáci, uvedla americká televize CNN.

Byl večer a skončil zápas amerického fotbalu alabamské střední školy. Policisté, kteří dohlíželi na to, aby lidé tribuny plynule tribuny opouštěli, vyzvali učitele hudby Johna Mimse, aby skončil s vyhráváním a všichni šli domů, uvedla televize CNN.

„Já vím, chystáme se na cestu. Tohle je naše poslední píseň,“ sdělil podle policejní nahrávky muž. Jenže Mims nechal kapelu dál hrát a pořád se dohadoval s policisty. O chvíli později zhasla na stadionu světla, píseň skončila, konflikt se stupňoval.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenského poslance napadli přímo na ulici. Trefili ho vajíčkem, měl dostat i pěstí do hlavy

„Ten chlap půjde do vězení, udeřil strážníka. Půjde do vězení, ohnal se po strážníkovi,“ opakoval jeden z přítomných strážců zákona. „To není pravda, neohnal jsem se po něm. Neohnal jsem se po strážníkovi,“ tvrdí na nahrávce Mims. Policisté následně třikrát během půlminuty na učitele použili taser, a to přímo před zraky vyděšených školáků.

Policie vede vyšetřování

Podle zástupců birminghamských škol nebylo vystoupení skupiny po skončení hry povoleno. Učitel tvrdí, že upozornit na to žáky nebylo snadné. Nyní místo vyučování svolává tiskové konference a snaží se dokázat svoji nevinu.

„Je to absolutní lež. A je to výmysl birminghamského policejního oddělení,“ mínila advokátka Juandalynn Givanová, která učitele zastupuje. Policie zatím vede vyšetřování, zda byl zákrok v pořádku, a učitel Mims zůstává na dovolené. Že hudba zasáhne do jeho života právě takovým způsobem, asi nečekal.

Tagy: