Jarní teploty vystřídá citelné ochlazení. Podívejte se, kolik naměří teploměry u vás

V nadcházejících dnech by mělo být převážně oblačno až zataženo, teploty v týdnu vystoupají až ke 13 °C. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) však předpovídá v neděli razantní ochlazení, denní teploty klesnou i k nule.

úterý by mělo být oblačno až zataženo, v jihozápadní polovině území přechodně i polojasno. „Na severu a východě se objeví ojedinělý déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 9 až 13 °C,“ avizují meteorologové.

Středa bude oblačná až polojasná, na severovýchodě až zatažená, zpočátku se objeví místy občasný déšť. Ráno zejména na jihozápadě se místy objeví mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty pak kolem 9 až 13 °C,“ předpovídá web ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude podle meteorologů zataženo až oblačno, od západu se místy objeví občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 7 až 11 °C.

Pátek by měl být oblačný až zatažený, místy se objeví déšť nebo přeháňky, nad 800 metrů půjde o srážky sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 7 až 11 °C.

sobotu by mělo být opět také oblačno až zataženo, meteorologové předpovídají sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 5 až 1 °C, nejvyšší denní teploty se dostanou na 3 až 7 °C.

Chladnější by měla být neděle, nejnižší noční teploty klesnou k 0 až −5 °C, při zmenšené oblačnosti až k −7 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 0 až 5 °C. Obloha bude oblačná až polojasná.

Tagy: