V Dřevohosticích na Přerovsku vybuchl v bytovém domě plyn. Na místě zasahoval vrtulník

Výbuchem poškozený dům v Dřevohosticích

Výbuch domu na Přerovsku

V Dřevohosticích na Přerovsku vybuchl v neděli ve třetím podlaží bytového domu plyn. Na místě zasahoval také vrtulník záchranné služby, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Na místě podle hasičů nehořelo, výbuch však rozbil okna v bytě a zranil šestačtyřicetiletého muže, který se v něm nacházel. V pondělí policie oznámila, že případ prošetřuje pro podezření z trestného činu obecného ohrožení.

Výbuch nastal před 20:30. „Vzniklou tlakovou vlnou došlo k rozbití oken a poškození vybavení bytu. Dále došlo i k poškození čelního skla u vozidla, které stálo zaparkované před domem. Hmotná škoda nebyla doposud vyčíslena a příčina a okolnosti exploze jsou nadále předmětem šetření,“ uvedla v pondělí mluvčí policie Miluše Zajícová. Výbuch vyšetřuje policie pro podezření z trestného činu obecného ohrožení.

ČTĚTE TAKÉ: Požár v Brandýse způsobil padesátimilionovou škodu. Do akce šla chemická laboratoř

Po explozi na místo vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje. Podle hasičů se zranili tři lidé. „Muž s popáleninami byl převezen do ostravské nemocnice, ženu s dítětem převezli záchranáři do nemocnice na pozorování,“ řekl Hošák. Statika nosných zdí v bytě nebyla podle hasičů po výbuchu narušena.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kamion v Olomouci narazil do vlaku, způsobil rozsáhlý požár. Řidič vyvázl s podmínkou

Tagy: