Velké policejní manévry na Broumovsku: Pátrá se po ženě, která zmizela před 2,5 lety

Na Broumovsku začala ve středu rozsáhlá pátrací akce po Veronice Baníkové. Žena zmizela 19. září 2021, kdy odešla neznámo kam. Policie nyní na sociální síti X uvedla, že má k jejímu zmizení další informace. Existuje podezření, že se stala obětí trestného činu.

Veronika Baníková, které bylo v době zmizení 34 let, odešla podle policie před svým definitivním zmizením z domu již několikrát. „Ale dříve se vždy po dvou až třech dnech sama vrátila,“ uvedli policisté k případu.

ČTĚTE TAKÉ: Na Brněnsku našli mrtvý manželský pár. Podle policistů šlo zřejmě o vraždu a sebevraždu

Žena je 175 centimetrů vysoká a má vyzáblou postavu. Naposledy byla viděna v zelené bundě, modrých riflích a oranžových botách značky Adidas. „V době odchodu měla na hlavě paruku s hnědými vlasy, jinak má vlasy krátké a světle hnědé,“ stojí dále v popisu pohřešované.

„Od té doby (pohřešování) o sobě nepodala žádnou informaci, rodina o ní nic neví. Prohledává se oblast, kde by mohl být dle nejnovějších informací její poslední výskyt,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová. Podle ní existuje podezření, že se stala obětí trestného činu. Pátrací týmy ve středu vyrazily od obce Jetřichov.

Ve středu večer policie na síti X uvedla, že pátrací akci po pohřešované ukončila bohužel bez kladného výsledku. „Stovka policistů prohledala 20 vytipovaných úseků o rozloze zhruba 13 kilometrů čtverečních,“ stojí v příspěvku. Policisté však dodávají, že pátrání po pohřešované ženě tímto manévrem nekončí a žádají veřejnost o pomoc.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální útoky na děti ve Francii: Dívku měli zbít žáci kvůli víře, zkopali ji do bezvědomí

Tagy: