Vémola bral před zápasem spoustu prášků, říká promotér. Nevyloučil dopad na výsledek bitvy

Samuel Krištofič knokautoval Karlose Vémolu po minutě a 48 vteřinách.

Samuel Krištofič knockoutoval Vémolu do dvou minut

Vliv na prohru Karlose Vémoly v pátečním zápase se Samuelem Krištofičem mohly mít zdravotní problémy. Spolumajitel organizace Oktagon Pavol Neruda podle webu iSport.cz po bitvě sdělil, že Terminátor byl nemocný a v posledních dnech bral spoustu prášků. Podle něj Vémola vstoupil do ringu špatně a přistoupil na hru Krištofiče. Přes tvrdý knokaut, který český bijec inkasoval, se ale podle Nerudy přenese a bude se soustředit na další zápas.

Karlos Terminátor Vémola v pátek dostal v zápase se Samuelem Pirátem Krištofičem tvrdé K. O. už v prvním kole, a to po jedné minutě a 48 vteřinách. Vémola se obvykle snaží přenést boj na zem. To se mu ale tentokrát nepodařilo. „Myslím, že na to šel Karlos blbě. Zbytečně hrál Pirátovu hru a já už cítil, že to pro něj nedopadne dobře,“ řekl spolumajitel organizace Oktagon Pavol Neruda webu iSport.cz. Podle něj byl zlomový okamžik, když se Karlos pokusil o takedown a neuspěl. „Snažil se o přesun boje na zem vícekrát, ale vůbec se mu to nedařilo. V momentě, kdy jde souboj zcela mimo vaše plány, smrdí to p*ůserem,“ sdělil Neruda.

K TÉMATU: Santa Vémola, Krpálek u moře nebo neposedný Plekanec. Jak strávili sportovci Vánoce?

Po neúspěšných pokusech o stržení Piráta na zem následovala divoká pěstní přestřelka. Vémola inkasoval dva tvrdé zásahy a šel k zemi. Nakonec Terminátora probouzel až tým zdravotníků, který měl připravená i nosítka. Knokaut s ním otřásl natolik, že se nezúčastnil ani pozápasové tiskové konference. „Myslím, že bude prohru s Pirátem snášet lépe než tu s Attilou, i když velmi těžko. Je extrémně soutěživý, nenávidí porážky. Dostat se přes K. O. před tolika lidmi, když si skutečně hodně věřil...“ uvedl Neruda. Dodal, že Karlos se ale podle něj přes porážku přenese. „Je dobré, když máte nový cíl, a tím je pro něj Attila Végh, takže má stále důvod vstát z postele, otřepat se a pokračovat,“ podotkl spolumajitel organizace.

Neruda zároveň připustil, že vliv na výkon českého zápasníka mohly mít zdravotní problémy. „Karlos byl nemocný. Nevím, jestli to mělo na zápas nějaký vliv. V posledních dnech bral spoustu prášků, vitamín C a podobně,“ prozradil Neruda.

Vémola se hned po zápasu odebral do šatny, kde exkluzivně promluvil pro CNN Prima NEWS. „Všem fanouškům moc děkuju,“ řekl Terminátor po prohře s Pirátem. „Moc si z toho nepamatuju, více se vyjádřím zítra,“ řekl český bijec.

To, že Vémola své soupeře rád „hází“, Krištofič věděl a připravoval se na to. „Šel po strzích, ale já na to byl perfektně připravený. Problém je, když je člověk moc jednostranný a soupeř se na to dokáže připravit, tak pak je trochu problém. Donutil jsem ho jít do přestřelky tím, že jsem necouval jak většina soupeřů. Zůstal jsem tam. Musel jít do přestřelky. Něco jsem tak i chytil, ale já mám celkem tvrdou hlavu,“ řekl Krištofič v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Příštím soupeřem Vémoly bude Atilla Végh, se kterým v roce 2019 prohrál v prvním kole také po knokautu. Jejich druhý zápas se uskuteční 8. června 2024 v pražském Edenu. Zároveň by mělo jít o poslední zápas Vémolovi kariéry. „Teď mám určitě těžší práci, ta váha padne na mě. Každý Karlose odepíše a bude favorizovat mě. To je normální, těším se na to. Připravím se zodpovědně,“ řekl Végh.

Rozhovor s Karlosem Vémolou bezprostředně po zápase. Podívejte se na video:

Tagy:
MMA Karlos Vémola sport Oktagon Attila Végh Samuel Krištofič Pavol Neruda