RADAR: V Česku se zatáhne, vrátí se i přízemní mrazíky. Podívejte se, kde hrozí deště

Karlův most v Praze

Víkend bude v Česku oblačný až zatažený s teplotami kolem 18 až 23 stupňů a ojedinělými přeháňkami. V příštím týdnu se obloha vyjasní, vyskytnout se ale mohou přeháňky a ojediněle i bouřky. V noci na pondělí klesnou teploty ke třem stupňům a ojediněle se tak mohou vyskytnout přízemní mrazíky.

Počasí v Česku ovlivní tlaková výše se středem nad Severním a postupně Baltským mořem. Od severu přes naše území postoupí slábnoucí studená fronta. V sobotu bude oblačno až zataženo, ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky. Večer bude srážek a místy i oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty dosáhnou na 18 až 22 °C. Povane slabý proměnlivý, na Moravě a ve Slezsku severovýchodní vítr rychlostí do 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nad Českem se objevila polární záře. Nebe hrálo všemi odstíny růžové

Noc na neděli bude oblačná až polojasná, ojediněle se vyskytnou přeháňky. Nejnižší teploty klesnou na 10 až 6 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr rychlostí do 4 m/s.

Oblačno až polojasno bude také v neděli. Na západě a jihozápadě se odpoledne místy vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 19 až 23 °C, na severovýchodě na 16 až 19 °C. Vát bude slabý proměnlivý, během dne mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na pondělí předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu jasno až polojasno, odpoledne a večer postupně až oblačno. Místy se mohou vyskytnout přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, na severovýchodě až na 3 °C a ojediněle se tak mohou objevit přízemní mrazíky. Přes den pak teploty dosáhnou na 19 až 23 °C. Vát bude slabý, během dne mírný východní až jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

V úterý bude jasno až polojasno, v Čechách až oblačno. Na západě se později ojediněle vyskytnou přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C, přes den pak dosáhnou na 21 až 25 °C. Povane mírný jihovýchodní vítr rychlostí 3 až 7 m/s.

Jasno až polojasno bude také ve středu. Od západu se ale očekává přibývání oblačnosti a postupně se místy vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C, na severovýchodě až na 8 °C. Přes den se pak budou pohybovat mezi 19 a 23 °C, na západě bude kolem 17 °C. Povane čerstvý jihovýchodní vítr rychlostí 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Tagy: