Víkend přinese ochlazení a déšť. Na hřebenech některých hor může napadnout i první sníh

Podzimní deštivé počasí, ilustrační foto

Počasí 6.10.2023 7:07

Páteční den bude poměrně slunečný, teploty vystoupají až k příjemným 21 °C. O něco horší ale bude počasí o víkendu, kdy se očekává více oblačnosti a srážky. Podle meteoroložky CNN Prima NEWS Jany Hujslové se na hřebenech hor možná dočkáme i prvních sněhových vloček.

Páteční ráno přineslo chladnější počasí, zejména v jihozápadní polovině našeho území se teploty pohybují mezi 3 až 7 °C, o něco tepleji je na severu Čech a například v Ostravě bylo naměřeno kolem 10 °C.

Během dne teploty vystoupají až k 21 °C a dočkáme se i sluníčka. „I když na severovýchodě území bude mraků o něco více,“ poznamenala ve vysílání CNN Prima NEWS meteoroložka Jana Hujslová.

ČTĚTE TAKÉ: Září bylo nejteplejší v dějinách měření. Odchylka je zarážející, tvrdí šokovaní vědci

Sobota odstartuje polojasnou oblohou, postupně ale bude od severu přibývat oblačnosti. Na severu území se může občasně objevit slabý déšť, večer budou ale srážky četnější. „Na hřebenech hor na severu se dokonce mohou objevit i sněhové vločky, tedy první sněžení letošní zimní sezóny,“ upozornila Hujslová.

Teploty v sobotu budou nižší, maxima mezi 14 a 18 °C, na severovýchodě jenom kolem 12 °C, během dne se navíc bude od severu ochlazovat. „Zároveň bude po celou dobu foukat čerstvý západní vítr, který bude v nárazech dosahovat až 55 km/h a může tak pocitovou teplotu ještě snižovat,“ dodala Hujslová.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat skrze radar:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. Například v případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V neděli bude na většině území zpočátku převládat déšť. Odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu ale předpokládají, že by srážky měly během dne ustávat a oblačnosti ubývat. Teploty se budou pohybovat ve stejném rozmezí jako předchozí den, vítr se ale promění na severní a bude pozvolna slábnout.

A deštivý bude i celý začátek příštího týdne, s teplotami kolem 15 °C. Oteplení se ale dočkáme už ve středu a meteoroložka Jana Hujslová ve vysílání CNN Prima NEWS nevyloučila, že by teploty mohly přesáhnout i 25 °C.

Tagy: