Meteorologové varují před hustou mlhou, kde hrozí nebezpečí? Viditelnost bude pod 100 metrů

Podzim znamená velké nebezpečí na silnicích.

Jaké bude počasí o víkendu?

Do Česka o víkendu dorazí chladné počasí a na některých místech teploty klesnou pod bod mrazu. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Zejména v Čechách se vyskytnou velmi husté mlhy, které řidičům na cestách mohou způsobit komplikace.

Víkend k nám přinese proměnlivé počasí, informují meteorologové z ČHMÚ. Sobotní obloha bude povětšinou oblačná až polojasná. K večeru do západních a severozápadních Čech dorazí déšť.

ČTĚTE TAKÉ: Vyprahlou Saharu zaplavila voda. To jsme neviděli desítky let, říká meteorolog

„Pokud se chystáte cestovat autem, dejte si velký pozor. Na řadě míst se vyskytují velmi husté mlhy s dohledností pod 100 metrů. Proto přizpůsobte jízdu a dbejte zvýšené opatrnosti,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog ČHMÚ Martin Adamovský.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 10 až 14 °C, ale na severu Čech rtuť teploměrů během rána klesne pod nulu. Zahrádkáři proto musejí počítat s přízemními mrazíky, informují meteorologové na síti X.

Zatažená a oblačná obloha se v Česku udrží také v neděli. Během noci a rána se na většině našeho území objeví déšť a přeháňky. Nejčastěji naměříme hodnoty mezi 11 a 15 °C, ale na Moravě může být až 17 °C.

V pondělí bude polojasno až jasno, ale během rána se mohou vyskytovat mlhy. Odpoledne do Česka od západu dorazí zvýšená oblačnost, která s sebou ojediněle přinese slabý déšť. Teploměry ukáží hodnoty mezi 10 až 14 °C.

Obdobné počasí bude panovat i po zbytek příštího týdne. Teploty se budou povětšinou držet mezi 12 až 15 °C, ale ráno se mohou vyskytovat přízemní mrazíky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Silný vítr a předměty létající vzduchem. Reportér CNN popsal situaci v srdci hurikánu Milton

Tagy: