Víkendové výkyvy teplot. V noci klesnou až na -2 °C, v neděli vystoupají ke 14 °C

Z rána se o víkendu objeví místy mlhy, během dne však bude jasno až polojasno. V sobotu nejvyšší teploty vystoupají ke 13 °C, v noci pak padnou pod bod mrazu.

Sobota se ponese ve znamení jasné až polojasné oblohy. Ráno a dopoledne se místy objeví mlhy, přechodně může být i oblačno. Nejvyšší denní teploty se pak budou pohybovat mezi 9 až 13 °C, na horách jen kolem 6 °C.

V noci na neděli bude jasno až polojasno s občasnou nízkou oblačnosti. Teploty klesnou ke 2 až -2 °c, vát bud slabý proměnlivý vítr o síle do 3 metrů za sekundu, nebo bude klidno, uvádí Česky hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Nedělní počasí bude téměř obdobné jako v sobotu. Zrána se místy může objevit mlha nebo nízká oblačnost. Jasnou až polojasnou oblohu s postupem dne od severozápadu naruší přibývání oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou 10 až 14 °C, na horách kolem 6 °C.

Do nového týdne Česká republika vstoupí s nočními teplotami mezi 5 až 1 °C. Během pondělí bude polojasno, postupně má však přibývat oblačnosti. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C.

Tagy: