Vlak narazil u Olomouce do stromu sraženého bouřkou: Doprava na trati je přerušená

Vlak

Voda z polí zaplavila část obce Velký Týnec

Mezi stanicemi Olomouc hlavní nádraží a Bohuňovice nejezdí vlaky. Čety techniků tam opravují trakční vedení, které při středeční bouřce poškodily popadané stromy. Zajištěna je náhradní autobusová doprava. ČTK to dnes sdělila mluvčí ČD Vanda Rajnochová. Škoda za více než milion korun vznikla ve středu večer při nárazu osobního vlaku do stromu spadlého na železniční trať mezi Olomoucí a Šumperkem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Cestující z havarovaného vlaku evakuovali hasiči.

„Na trati číslo 290 z Olomouce do Šumperka po noční bouřce a pádu stromů na trať došlo k rozsáhlému poškození trakčního vedení. Do jednoho ze stromů pak krátce po 22:00 najel osobní vlak, který směřoval z Olomouce do Šumperka. Ve vlaku bylo v té době 20 cestujících. Při nehodě nebyl nikdo z cestujících ani vlakového personálu zraněn. Evakuace cestujících a vlakové čety proběhla za asistence hasičů. Škoda na vlaku dle prvotních odhadů přesáhne jeden milion korun,“ uvedla Rajnochová.

DÁLE ČTĚTE: Chlapec na Ostravsku se zřítil na kole do lomu. Letěl pro něj vrtulník, ale nebylo mu už pomoci

Provoz vlaků mezi stanicemi Olomouc hlavní nádraží a Bohuňovice by měl být obnoven zhruba v 15:00, nyní tam cestující přepravují náhradní autobusy. „Dosud se přerušení provozu dotklo více než 20 osobních a spěšných vlaků mezi Olomoucí a Šumperkem. Prosíme cestující, aby sledovali aktuální informace k dopravním opatřením na našem webu www.cd.cz/omezeniprovozu nebo v aplikaci Můj vlak, podotkla Rajnochová.

Silné bouřky ve středu zasáhly hlavně Olomoucko a Přerovsko, v celém kraji hasiči vyjeli k 250 událostem. Odstraňovali především popadané stromy, plechy spadlé ze střech a odčerpávali vodu z domů.

MOŽNÁ JSTE PŘEHLÉDLI: Tragická nehoda na Strakonicku. Dva motorkáři nepřežili hromadnou srážku jejich strojů s auty

Tagy: