Volala o pomoc, místo toho ji policista střelil do obličeje. USA hýbe smrt mladé matky

Policista střelil ženu přímo do obličeje.

Zastřelená žena policií

Zavolala na tísňovou linku s prosbou o pomoc a zaplatila za to životem. Spojenými státy rezonuje smrt 36leté černošky, která zemřela při policejním zásahu ve Springfieldu. Úřady zveřejnily záznam z kamery, kterou měli policisté připevněnou na uniformě. Jeden z nich ženu zastřelil ve chvíli, kdy v ruce držela hrnec s vařící vodou a začala mluvit o Bohu.

Policii zavolala s prosbou o pomoc Sonya Masseyová sama. Údajně si myslela, že jí někdo vešel na pozemek. „Slyšela jsem někoho venku,“ říká žena na záznamu policistům.

ČTĚTE TAKÉ: Matka v USA zabila devítiměsíční dceru, pak nahá chodila ulicemi. Bylo to z milosti, řekla

„Zkontrolovali jsme váš dům a dvorek. Prošel jsem všechny i ty okolní. Nikdo tu není,“ řekl jí na to policista Sean Grayson. Muži zákona následně vešli do domu Masseyové. Chtěli po ní občanský průkaz.

Doklad totožnosti však žena nemohla najít a místo hledání zamířila do kuchyně a vyšla z ní s hrncem plným vařící vody. „Kam jdete? Běžte pryč od té vařící vody,“ říká na videu Grayson. „Co? Pryč od mé horké vody? Pokárám tě ve jménu Ježíše,“ odpověděla mu Masseyová.

Policista na její slova reagoval vulgaritami a vyhrožoval jí, že ji střelí do obličeje, píše CNN. „Zahoď ten za*raný hrnec,“ křičí policista. Masseyová se poté přikrčila k zemi. Údajně hrnec položila na zem a poté ho znovu vzala. Najednou se ozvala střelba.

„Zavolejte záchranku. Máme tu střelné zranění hlavy, ku*va,“ říká Grayson do vysílačky kolegům. Masseyovou totiž střelil do obličeje. Podle soudních dokumentů navíc druhému policistovi řekl, aby jí neposkytnul první pomoc. Žena nepřežila. Smrt matky dvou dětí vyvolala po zveřejnění videa protesty. Stovky obyvatel Springfieldu vyšly na podporu zemřelé do ulic.

Podle závěrů vyšetřování nepoužil Sean Grayson zbraň oprávněně. U soudu tvrdil, že se cítí být nevinný. Čelí ale obvinění z vraždy prvního stupně a byl propuštěn ze zaměstnání.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Přišel, bodnul a odešel. Spor bezdomovců na Českolipsku skončil pokusem o vraždu

Tagy: