Volodymyra válka nezměnila, říká Zelenská. S manželem se sešla na tajném místě

Ruská invaze znamenala rozvrat pro všechny ukrajinské rodiny, řekla první dáma této východoevropské země Olena Zelenská. V rozhovoru pro ukrajinskou televizi RADA dodala, že válka jejího manžela nezměnila – je podle ní stejně spolehlivým mužem jako dřív. Zavzpomínala také na úplný začátek války.

„Nemohu říct, že by Volodymyra válka změnila. Stejně jako byl spolehlivým mužem a manželem před válkou, je jím i teď,“ popsala první dáma Ukrajiny Olena Zelenská v rozhovoru pro ukrajinskou televizi.

Manželka prezidenta Zelenského se před kamerou také pousmála nad tím, že právě díky mimořádnému televiznímu rozhovoru na tajném místě, se může se svým mužem konečně vidět, což je pro ni vzácná chvíle.

„Naše rodina, stejně jako všechny ukrajinské rodiny, je teď rozvrácená. Dva a půl měsíce jsme se neviděli, mluvili jsme spolu jen po telefonu,“ popsala v rozhovoru.

Probudily mě divné zvuky

Zdůraznila také, že jejího manžela jí nikdo nevezme, ani válka. A zavzpomínala na začátek invaze. „Probudily mě divné zvuky za oknem, asi jako každého. Byla tma, to už byla skoro noc a já viděla, že Volodymyr není nablízku,“ vyprávěla. Když vstala, našla ho v jiném pokoji už v obleku. „Řekl mi jen: Už to začalo,“ uvedla.

Ruský prezident Vladimir Putin dal svolení ke „speciální vojenské operaci“ 24. února. Za poslední tři měsíce ukrajinský prezident se svou ženou veřejně vystoupili teprve podruhé, připomněl britský web BBC.

Tagy:
válka Vladimir Putin rodina rozhovor Ukrajina Volodymyr Zelenskyj Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Olena Zelenská Jelena Zelenskaja ruská invaze na Ukrajinu