Záběry brutálního ukrajinského úderu. Masivní výbuch zmasakroval okupanty u Luhansku

Útok ukrajinského operátora na ruské okupanty

Ukrajinský úder na ruské vojáky

Ukrajinci v Luhanské oblasti drtivě udeřili na ruskou dronovou základnu. Kromě vojenského vybavení zlikvidovali i nespecifikovaný počet okupantů. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů včetně konkrétních ztrát je v době ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Dobře mířená rána. Základna v luhanské vesnici Luhanske, kde sídlili operátoři ruských dronů, byla zničena,“ uvedlo ve svém prohlášení na sociální síti X ukrajinské ministerstvo obrany. Podle Ředitelství pro strategickou komunikaci Ozbrojených sil Ukrajiny, které záběry zveřejnilo, došlo k úderu 11. září v ranních hodinách.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: GLOSA: Nejsme proruští, hlásá SPD. David však pochybuje, kdo vraždil v Buči. Že by Marťani?

Na základně se nacházel nespecifikovaný počet ruských vojáků. Ukrajinskému dronu se povedlo do bezprostřední blízkosti od několika okupantů navést dělostřelecký projektil. Následoval masivní výbuch. Není jasné, kolik vojáků ukrajinská výbušnina poranila či zabila. Z pozdějších záběrů je zřejmé, že jich několik přežilo.

Ředitelství pro strategickou komunikaci Ozbrojených sil Ukrajiny zveřejňuje videa z ukrajinských úderů na ruskou těžkou techniku či okupanty pravidelně. Například v červnu sdílelo záběry úspěšné spolupráce ukrajinské 40. dělostřelecké brigády a 10. horské útočné brigády. Těm se v centrálním Donbasu povedlo zdemolovat ruskou samohybnou houfnici 2S3 Akacija.

Rusové podle Kyjeva přišli na Ukrajině za poslední rok a půl o 271 tisíc vojáků, 4 612 tanků, 8 814 dalších obrněných vozidel, 8 492 transportních vozidel, 6 746 dělostřeleckých systémů, 316 vrtulníků, 315 letounů a 4 714 bezpilotních letounů. Není pochyb, že značné ztráty budou i na straně Ukrajiny. Údaje nelze nezávisle ověřit.

Tagy: