Záběry drsné přestřelky na zničeném sídlišti. Ukrajinec pálil po okupantech z raketometu

Záběry drsné přestřelky na ukrajinském sídlišti

Drsná přestřelka na ukrajinském sídlišti

Součástí ruské invaze jsou i bezprostřední boje na zničených ukrajinských sídlištích. Obzvlášť v blízkosti frontové linie se odehrávají brutální přestřelky, kdy na sebe ukrajinští a ruští vojáci pálí z budov takřka přes ulici. Své o tom ví například ukrajinská 3. útočná brigáda, která u Bachmutu donutila k ústupu skupinku okupantů. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

Rozbořené budovy, vymlácená skla u oken, svištící kulky a hromada odpadávajících nábojnic. Drsné přestřelky v ukrajinských městech na centrálním Donbase jsou v poslední době prakticky na denním pořádku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry z bojů. Ukrajinský voják natočil, jak vypadá surová zákopová přestřelka

„Podívejte se na video, které ukazuje bitvu ukrajinských vojáků s nepřítelem ve městě. Naši bojovníci z 1. útočného praporu pálí z budovy na okupanty. Brzy se zase ozveme,“ uvedla ukrajinská 3. útočná brigáda ve svém prohlášení na Facebooku. Doplnila, že k přestřelce došlo v blízkosti doněckého Bachmutu.

Záběry pořídil jeden z ukrajinských vojáků pomocí kamery GoPro. Na videu je vidět intenzivní střet mezi ukrajinskými vojáky a ruskými okupanty. Ukrajinci se kryli v poničené vícepatrové budově, Rusové se schovávali v domě naproti, přičemž obě strany od sebe dělil pouze místní park.

Ukrajinský obránce, který video pořídil, nejdříve na ruské pozice střílel ze zbraně, která připomínala útočnou či samonabíjecí pušku. Později nasadil poněkud větší kalibr – střídal mezi palbou z lehkého kulometu a z raketometu. Neúnavná ukrajinská střelba donutila přeživší okupanty k ústupu, z čehož měli Ukrajinci očividně velkou radost.

Ukrajinská 3. útočná brigáda je obzvlášť v posledních dnech mimořádně aktivní. Před pár dny se jí během krvavé zákopové přestřelky na území centrálního Donbasu povedlo zlikvidovat desítky ruských okupantů. I v tomto případě se obávaná vojenská skupina pochlubila videem, které pořídil jeden z vojáků.

Tagy: