Záběry drsné přestřelky u Bachmutu. Vypadněte, křičel na okupanty ukrajinský voják

Bezprostřední záběry surové přestřelky u Bachmutu

Zákopová bitva ve směru na Bachmut

Ukrajinská 3. útočná brigáda sdílela video, které ukazuje bezprostřední zákopové střety s ruskými vojáky jižně od doněckého Bachmutu. Ukrajincům se podle všeho podařilo zlikvidovat několik nepřátel. Bližší okolnosti surových záběrů včetně podrobnějších ztrát okupantů je v době ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Podívejte se na koordinovanou práci silných stíhačů z 3. roty 2. praporu naší brigády. Ukrajinští obránci systematicky postupovali, aby vyčistili zákopy, a srazili na zem nepřítele. Ne všichni okupanti měli to štěstí, že skončili v zajetí. Někteří nepřežili,“ uvedla ukrajinská 3. útočná brigáda ve svém prohlášení na Telegramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ruská invaze v číslech: Tisíce mrtvých, rozbombardovaná města a škody za biliony

Na zhruba tříminutovém videu, které pořídil ukrajinský voják pomocí kamery GoPro, je vidět drsná zákopová přestřelka, k níž došlo na jižním předměstí Bachmutu. Ukrajinci se za použití krycí palby postupně přibližovali k pozicím nepřítele.

V rozbombardované krajině s rozlámanými stromy a vyhloubenými zákopy neustále svištěly kulky a explodovaly granáty. Sám autor záběrů na ruské pozice pálil z útočné pušky i z granátometu. Výbušniny vrhal také ručně. Video velmi přesně ukazuje chaos i napětí, které vojáci dennodenně na bojišti prožívají. Nechybí ani sprostá slova: „Vypadněte, k*rvy,“ křičel například na okupanty ukrajinský voják.

Zdá se, že ve zdokumentovaném střetu byli úspěšnější Ukrajinci. Povedlo se jim zlikvidovat nespecifikovaný počet okupantů. Na videu je také vidět jeden z ruských zajatců.

Ačkoliv se operace ukrajinské 3. útočné brigády neobejdou bez ztrát, přesto tato obávaná vojenská skupina dosahuje v posledních týdnech na území centrálního Donbasu významných úspěchů. Třeba koncem června se jí během krvavé zákopové přestřelky povedlo zlikvidovat desítky ruských okupantů. Brutální video opět pořídil jeden z Ukrajinců pomocí kamery GoPro.

Tagy: