Záběry drtivého úderu ukrajinských výsadkářů. Ruští okupanti marně bojovali o život

Ukrajinská 79. brigáda se postarala o likvidaci pěti ruských tanků, čtyř bojových vozidel pěchoty a asi 20 okupantů

Záběry ukrajinského dronového úderu

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda se na Donbase postarala o likvidaci pěti ruských tanků, čtyř bojových vozidel pěchoty a asi 20 okupantů. Během série úderů využila vrhací či sebevražedné bezpilotní letouny. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů včetně přesného místa útoků je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„O pět tanků a čtyři bojová vozidla pěchoty méně. To je výsledek efektivní spolupráce naší dělostřelecké palebné síly a dronového průzkumu,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo obrany na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Uměl čtyři řeči, psal básně a miloval šachy aneb Tváří v tvář padlým ukrajinským vojákům

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda na Facebooku dodala, že se jí během zmíněného úderu povedlo kromě demolice pěti tanků a čtyř bojových vozidel pěchoty zlikvidovat také zhruba 20 ruských vojáků. „Podrobnosti naleznete ve videu,“ doporučila obávaná vojenská skupina.

Na záběrech je vidět práce ukrajinských operátorů dronů, kteří nejdříve provedli sérii nočních úderů na ruskou těžkou techniku i na živou sílu nepřítele. Během dne následovaly přesné nálety ukrajinských sebevražedných dronů, jež rozmlátily opuštěné ruské stroje.

Operátoři bezpilotních letounů nakonec vystopovali i okupanty, kteří z místa střetu uprchli. Několik mužů se plazilo po tamní cestě, ukrajinské drony však neošálili. Brzy do jejich blízkosti spadl první granát. Poté začala jejich bitva o holý život. Ze závěrečných leteckých snímků je patrné, že se Ukrajincům ruské vojáky podařilo eliminovat.

Kyjevské vedení sice nezmínilo, kde k úderům došlo, lze však předpokládat, že v blízkém okolí Doněcku. Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda se nejvíce zviditelnila odrážením ruských ofenzivních operací u Marjinky. Město, jehož současný stav je přirovnáván k japonské Hirošimě z roku 1945, je prakticky kompletně srovnané se zemí.

Tagy:
válka tank tanky vojáci dron Ukrajina bezpilotní letoun drony Rusko granát obrněné vozidlo těžká technika sebevražedné drony Marjinka Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda