Záběry drsného úderu ukrajinského konvoje. Tank zmasakroval úkryt okupantů

Ukrajinský tank rozdrtil úkryt ruských okupantů.

Ukrajinský tank rozdrtil úkryt ruských okupantů

Ukrajinská 102. brigáda územní obrany se na sociálních sítích pochlubila úspěšným úderem na ruské jednotky v Záporožské oblasti. O protiútok se postaral ukrajinský konvoj, který vedla posádka jednoho z tanků. Na videu je vidět zdrcující úder na zákopovou síť okupantů. Ruští vojáci, kteří přežili, uprchli pryč po lesní cestě. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je složité nezávisle ověřit.

„Rašisté (hanlivé označení pro ruské okupanty, pozn. red.) se jednoho dne rozhodli zaútočit. Mysleli, že ukrajinskou pěchotu snadno překonají a obsadí naše území. Jenže za naší pěchotou stojí také tanky, dělostřelectvo a mechanizované jednotky. Ty jsou vždy připraveny vyrazit do boje. S nepřítelem jsme si snadno poradili a uštědřili mu zdrcující porážku,“ uvedla ukrajinská 102. brigáda územní obrany ve svém prohlášení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Impozantní panika. Rusové takovou nezažili od roku 1941, hodnotí expert masivní dronový útok

„Zároveň jsme nepřítele donutili k úprku z bojiště. Od té doby se Rusové k podobnému útoku ve stejném směru neodvážili. Podívejte se na napínavé video, které ukazuje skutečný boj a strastiplný útěk okupantů,“ vyzvala zmíněná vojenská skupina, která pochází z Ivanofrankivské oblasti.

Na začátku videa, které pořídil bezpilotní letoun, je vidět konvoj ukrajinské těžké techniky. Ten se pohyboval v neobydlené oblasti, aby přispěchal na pomoc svým „bratrům ve zbrani“. Později začala posádka ukrajinského tanku v doprovodu dalších tří obrněnců pálit na ruské pozice. Tank nejdříve na ruský úkryt střílel z dálky, po nějaké době se ale přiblížil do bezprostřední blízkosti, aby zákopovou síť okupantů zcela rozdrtil.

Ruští vojáci neměli v boji proti ukrajinské těžké technice sebemenší šanci. Ze záběrů je patrné, že některé projektily explodovaly v bezprostřední blízkosti okupantů. Zbytek Rusů, kteří drtivý ukrajinský protiútok přežili, se rozhodl k ústupu. Bezpilotní letoun zachytil osm vojáků, kteří uprchli pryč po lesní cestě. Zbytek okupantů zemřel v zákopech nebo skončil v ukrajinském zajetí.

„Zbabělí Rusové hanebně utíkají pryč z bojiště, přičemž jsou poníženi odvážnými ukrajinskými jednotkami. Kdysi dávno si přitom mysleli, že napadení našich vojsk v Záporožské oblasti pro ně bude lehkou procházkou,“ dodala 102. brigáda.

ČTĚTE TAKÉ: Záběry hrdinského vzdoru ruské přesile: Úřadoval Predátor, Da Vinciho vlk i Chinaz v zákopu

Tagy:
válka tank vojáci Ukrajina útěk Rusko vojenský konvoj obrněné vozidlo těžká technika Záporoží zákopy Záporožská oblast zákop Ivanofrankivská oblast Ukrajinská 102. brigáda územní obrany