Záběry totální demolice ruského konvoje. Útok okupantů na Kupjansk se stal terčem posměchu

Porážka ruské kolony ve směru na Kupjansk

Zničení ruského konvoje

Ukrajinská 30. mechanizovaná brigáda provedla totální likvidaci ruského konvoje těžké techniky, který mířil směrem na charkovský Kupjansk. Video zmíněného drtivého úderu se stalo hitem sociálních sítí. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Porážka ruské kolony ve směru na Kupjansk,“ uvedla stručně ukrajinská 30. mechanizovaná brigáda ve svém prohlášení na Telegramu. „Typický den pro ruské okupanty na Ukrajině,“ dodal kyjevský resort obrany na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ruské okupanty trýzní létající Žralok. S HIMARS smrtelná kombinace, pochvalují si Ukrajinci

Na záběrech, které pořídil bezpilotní letoun, je vidět ruský konvoj těžké techniky skládající se z několika tanků a dalších obrněnců. Kolona okupantů mířila na Kupjansk, který se Rusko snaží obsadit od září 2022. Tehdy město ležící v Charkovské oblasti osvobodili Ukrajinci díky překvapivé severovýchodní protiofenzivě.

Jak vyplývá z nového videa, tažení konvoje dopadlo naprosto katastrofálně. Některé ruské stroje najely na protitankové miny, se zbytkem si poradili ukrajinští operátoři sebevražedných dronů. Zapojily se i další vojenské složky 30. brigády, které po zaskočených posádkách ruské kolony neúnavně pálily.

Okupanti v absolutním zmatku opouštěli obrněnce a snažili se přežít. Mezitím vybuchovalo jedno vozidlo za druhým. Záběry neunikly ani českým uživatelům na sociálních sítích.

„Zaútočíme zítra – pod rouškou denního světla. To je to poslední, co by čekali. Útok za dne přes minové pole,“ glosoval autor Cynických zpráv Radovan Samotný, přičemž si vypůjčil hlášku z legendárního britského seriálu Červený trpaslík.

Tagy:
válka tank tanky vojáci Ukrajina výbuch mina exploze Rusko vojenský konvoj Charkov obrněné vozidlo těžká technika Charkovská oblast miny výbuchy Kupjansk Ukrajinská 30. mechanizovaná brigáda