Obávaná gruzínská legie tvrdě udeřila. Nemilosrdnou likvidaci Rusů v zákopech natočil dron

Členové gruzínské cizinecké legie ukrajinské armády

Gruzínská legie ukrajinské armády se pochlubila úspěšným útokem

Ruské armádě na Ukrajině zatápí také cizinecké jednotky, které jsou součástí ukrajinské armády. Například gruzínská legie se pochlubila novým zásahem, během něhož prý zlikvidovala 16 okupantů. Ti měli být podle všeho členy žoldnéřské Vagnerovy skupiny. Záběry z úderu kolují po sociálních sítích.

„Naše legie pochoduje dál, máme hlad. Šestnáct vagnerovských vatniků (ruský výraz pro vojenskou bundu, pozn. red.) zneškodněno. Pomstíme se za doprovodu hromů,“ komentovala cizinecká legie záběry, které zveřejnila na Twitteru.

Na videu je vidět tank ukrajinské armády, který v nespecifikované neobydlené oblasti vysadil 12 členů gruzínské cizinecká legie. Vojáci poté za doprovodu obrněnce provedli útok na nedaleký zákop plný ruských okupantů. Mělo jít o žoldáky z Vagnerovy skupiny.

V době, kdy Gruzínci „čistili“ ruský zákop, se několik vagnerovců rozhodlo z opevnění uprchnout. Ze závěru videa je ale patrné, že ukrajinská armáda útěku Rusů zabránila. „Síly ukrajinské gruzínské legie podporované tankem T-64BV postupují na ruské pozice,“ konstatovala stránka OSINTtechnical, která se dlouhodobě věnuje technické stránce bojů na východní i jižní frontě.

Kromě zneškodnění 16 vagnerovců přiznala gruzínská legie i vlastní ztráty. „Čtyři naši vlci byli zraněni, ale brzy se uzdraví,“ uvedla. Rovněž vyslala vzkaz ruskému agresorovi: „Opusťte Ukrajinu a Gruzii, dokud ještě můžete. Budeme se mstít na bitevním poli za každého padlého bratra.“

Cizinecká legie tím narážela také na fakt, že Rusko dodnes okupuje Jižní Osetii a Abcházii, které jsou součástí Gruzie. Ta s Ruskem válčila už v roce 2008 a okolnosti vzniku konfliktu v lecčem připomínaly současnou válku na Ukrajině. Předmětem sporu v tomto případě byly právě autonomní republiky Jižní Osetie a Abcházie.

Konflikt mezi gruzínskými armádními silami a jihoosetskými jednotkami nakonec vyústil v ruskou invazi do Gruzie. Ukrajinští představitelé nyní Gruzii často vybízejí k tomu, aby využila vojensky oslabeného Ruska a pokusila se osvobodit Abcházii i Jižní Osetii. O takovém kroku uvažují i někteří Gruzínci.

Tagy: