Záběry z drtivého ukrajinského úderu. Obrněnec okupantů vyhořel jako svíčka

Ukrajinská 59. motorizovaná pěší brigáda provedla další úspěšné údery na okupanty. Konkrétně se jí povedlo zdemolovat několik kusů ruské těžké techniky, což je vidět na nově zveřejněném videu. Okolnosti záběrů je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Dosáhli jsme cíle. Ničíme nepřátelské vybavení se vším uvnitř. Podívejte se na efektivní a efektní práci bojovníků z 11. praporu. Pokračování příště,“ komentovala záběry ukrajinská 59. motorizovaná pěší brigáda. Za poslední úspěšné údery proti okupantům si vysloužila pochvalu i od ukrajinského generálního štábu.

Na záběrech je vidět, že se 59. brigádě podařilo zničit několik dalších ruských obrněnců. Jeden z ruských tanků se po katastrofální explozi rozletěl na nespočet kousků a změnil se v ohořelý vrak. Posádka dalšího tanku se pak musela vypořádávat s požárem, který pronikl do vnitřního prostoru stroje, což zřejmě vedlo ke vzplanutí munice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bachmut jako nástroj vyčerpání a čekání na západní zbraně. Kdy nastane ukrajinský protiútok?

Několik dalších videí, na nichž je vidět demolice ruské těžké techniky, v posledních dnech zveřejnila také analytická stránka Ukraine Weapons Tracker.

Na jednom je vidět ruské bojové vozidlo pěchoty BMP-1, které se pohybovalo neobydlenou krajinou kdesi v Doněcké oblasti. Ukrajinci obrněnec nejdříve zasáhli pomocí protitankového raketometu, čímž stroj vyřadili z provozu. Okupanti tak byli nucení BMP opustit. Práci ukrajinské armády pak dokončil bezpilotní letoun, který na obrněné vozidlo shodil granát, čímž ocelový kolos zničil definitivně.

Druhé video, které stránka Ukraine Weapons Tracker sdílela, pořídila opět ukrajinská 59. brigáda. „Ruský obojživelný obrněný transportér MT-LB byl zničen poblíž Staromykhailivky v Doněcké oblasti ukrajinskou 59. brigádou. Ta k likvidaci použila výbušninu shozenou bezpilotním letounem,“ dodal analytický účet.

Tagy:
válka tank tanky svíčka dron Ukrajina výbuch exploze Rusko brigáda těžká technika Doněcká oblast BMP Ukrajinská 59. motorizovaná pěší brigáda