Minus čtyři „osvoboditelé“: Ukrajinský sniper dokonale využil tmy, ukazují záběry z boje

Ukrajinsý sniper

Ukrajinský sniper zneškodnil čtyři ruské vojáky

Ukrajinci se pochlubili dalším úspěšným útokem na ruské vojáky. Služba bezpečnosti Ukrajiny (SBU) zveřejnila video, na němž měl člen speciální jednotky pomocí odstřelovací pušky zlikvidovat čtyři okupanty. Záběry, jejichž pravost je v době válečného konfliktu nemožné nezávisle ověřit, se šíří po sociálních sítích.

„Minus další čtyři ‚osvoboditelé‘. To je výsledek našich odstřelovačů ze speciální skupiny ‚Alpha‘. Během nočního průzkumu naše jednotky objevily pozorovací stanoviště nepřátelské útočné skupiny. Její členové byli ‚prošpikováni‘ přesnými střelami,“ komentovala záběry SBU.

Na videu je vidět pohled jednoho z ukrajinských vojáků z první osoby. Sniper pomocí puškohledu zamířil na nic netušící skupinu ruských okupantů. Krátce na to začal odstřelovač bez milosti pálit. Po členech ruských sil vystřelil minimálně čtyřikrát.

„Sniper z ukrajinské speciální skupiny ‚Alpha‘ zlikvidoval skupinu čtyř ruských vojáků na pozorovacím stanovišti,“ konstatovala stránka Blue Sauron. Odstřelovači v přesné palbě nebránila ani tma, protože měl k dispozici puškohled s nočním viděním.

V posledních měsících nejde zdaleka o první video, které ukazuje nebezpečnost ukrajinského snipera. Například na konci září si měl jeden ze členů ukrajinských sil takticky počkat na skupinku okupantů, ty vzápětí pomocí odstřelovací pušky všechny eliminoval. Další video s podobnou tematikou se na sociálních sítích objevilo také koncem června.

Tagy: