Závěť prince Philipa zaskočila královskou rodinu. Odkázal balík svým asistentům

Velké překvapení v britské královské rodině. Necelé dva měsíce po pohřbu prince Philipa došlo na čtení jeho závěti. A poslední vůle devětadevadesátiletého vévody z Edinburghu je podle zpráv přímo z paláce hodně nečekaná.

Jakmile v Buckinghamském paláci došlo na čtení poslední vůle prince Philipa, zkraje to vypadalo na pouhou formalitu: Většina majetku připadne manželce, dědit bude hlavně královna Alžběta II. Netrvalo však dlouho a tváře britské královské rodiny se protáhly překvapením – princův majetek v hodnotě třiceti milionů liber (v přepočtu asi 887 milionů korun) totiž podle informací The Sun nezůstane celý v rodině.

Část z něj zcela nečekaně připadne Philipovým třem asistentům, kteří se o něj starali až do jeho smrti. Částka, kterou je vévoda za věrné služby odměnil, sice známá není, údajně byl ovšem velice velkorysý.

Podle závěti dostanou nemalou částku též vnoučata. A výjimkou nebude ani princ Harry, přestože se nedávno vzdal povinností a titulů, před časem prchl do Ameriky, kde v médiích spolu s manželkou Meghan veřejně kritizují královskou rodinu.

Zajímavě štědrý byl Philip ke svým dětem. Podle britského deníku prý závěť určuje, že Charles, Anne, Andrew a Edward si mohou „vzít, co chtějí“ z jeho knihovny v královském paláci, v níž je téměř čtrnáct tisíc svazků. Není pochyb, že v jeho sbírce nechybí jedinečné skvosty, které už beztak bohatým členům rodiny budou k užitku snad i lépe než peníze.

Buckinghamský palác pochopitelně informace o dědictví oficiálně nepotvrdil, protože jde o „soukromou a osobní záležitost rodiny“.

Tagy:
Velká Británie rodina Alžběta II. princ Harry Meghan Markle královna Alžběta II. princ Philip Edinburgh Buckinghamský palác závěť Karel III. Druhá světová válka Britská královská rodina William, princ z Walesu Princ Philip, vévoda z Edinburghu