Zběsilá honička Libercem: Policisté pronásledovali cizince, ten za jízdy vyskočil z auta

Cizinec pod vlivem drog ujížděl policistům v Liberci.

Cizinec pod vlivem drog ujížděl policistům v Liberci

Honičku s neobvyklým koncem mají za sebou policisté v Liberci. Prchající řidič se jim rozhodl ztratit mezi auty v parkovacím domě u obchodního centra, nakonec ale s vozem havaroval do betonového pilíře.

Policisté od počátku tušili, s kým mají tu čest. Muže, kterého zahlédli za volantem, už v minulosti přistihli při jízdě pod vlivem drog. Navíc lustrací v systému rychle zjistili, že auto nemá platnou technickou kontrolu. Hlídka rozsvítila majáky, ale řidič na blikající nápis stop nereagoval, jak by měl. Namísto zastavení sešlápl plyn a začal ujíždět rušnými ulicemi města.

„Během zběsilé jízdy ulicemi Liberce ohrozil nejednou ostatní účastníky silničního provozu. Policisté vozidlo pronásledovali několik minut, a když už se zdálo, že pronásledování nebude mít konce, řidič náhle prudce změnil směr a společně se svým vozidlem zajel do garáží jednoho z obchodních center. I zde policisté zažili horké chvíle, když spatřili, jak o milimetry míjí zaparkovaná vozidla,“ popsal honičku mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Hrál si na akčního hrdinu

Na parkovišti se přitom pohybovali další lidé, takže bylo obrovské štěstí, že prchající šofér nikoho nezranil. Když mu policisté nadjeli a on viděl, že už nemá šanci, jak v akčním filmu ještě za jízdy otevřel dveře, vyskočil a chtěl utéct. Auto pak samovolně narazilo do betonového sloupu. Jeho pokus o útěk ale policisté velmi rychle zarazili.

To už věděli, že se v odhadu totožnosti řidiče opravdu nespletli. Starého známého pak podrobili orientační zkoušce na drogy a výsledek je opět nepřekvapil, byl pozitivní.

„Vyjma uvedeného jednání však policisté zjistili, že cizinec měl již opustit hranice České republiky, což neučinil. Nejen, že se bude ze svých hříchů zpovídat před správním orgánem, ale taktéž před místně příslušným soudem, neboť si od policistů převzal podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ doplnil Robovský.

Tagy: