Zemřel uznávaný manažer ze zlaté éry televize. Paul Fox za své zásluhy získal rytířský řád

Ve věku 98 let zemřel uznávaný televizní manažer Sir Paul Fox. Podle webu BBC o tom informovala jeho rodina. Generální ředitel BBC Tim Davie sdílel dojemnou vzpomínku – Fox podle něj zanechal nepřekonatelný odkaz a byl jedním z nejlepších manažerů zlaté éry televize.

O úmrtí uznávaného televizního manažera Sira Paula Foxe informovala podle BBC jeho rodina. Bylo mu 98 let. „Sir Paul měl v televizi obrovskou kariéru, a to nejen v BBC, ale v celém odvětví. Málokdo měl tak rozsáhlý a trvalý vliv na televizní prostředí a vytvářel pořady, které diváci milovali po desetiletí a stále milují. Jeho odkaz je nepřekonatelný, od pořadů Sportovní osobnost roku a Panorama až po Dva Ronnieové, Tátovu armádu a Parkinsona. Byl jedním z nejlepších televizních manažerů zlaté éry televize. Bude nám nesmírně chybět,“ uvedl generální ředitel BBC Tim Davie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejstarším mužem světa byl pouhé dva dny. V Japonsku zemřel 112letý Gisaburo Sonobe

Sir Paul Fox se narodil v roce 1925. Do BBC nastoupil v 50. letech jako scenárista zpravodajských pořadů, poté se stal redaktorem pořadů Sportsview a Panorama, kde vymyslel anketu BBC Sportovní osobnost roku.

Později se stal ředitelem BBC One, kde dohlížel na celou řadu velmi úspěšných pořadů. V letech 1973 až 1988 působil v Yorkshire TV, kde skončil jako výkonný ředitel, a poté se vrátil do BBC jako výkonný ředitel Network Television.

Do důchodu odešel v roce 1991, kdy byl za své zásluhy o televizní průmysl povýšen do rytířského řádu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemřel Jaroslav Bašta. Byl ministrem v Zemanově vládě, kandidoval i na prezidenta

Tagy: