Zemřela hvězda seriálu Pobřežní hlídka. Michael Newman bojoval s Parkinsonovou chorobou

Michael Newman, známý díky roli záchranáře Mikea v populárním seriálu Pobřežní hlídka, zemřel ve věku 67 let. Herec, který se proslavil nejen na obrazovkách, ale i skutečnou kariérou plavčíka, bojoval posledních 18 let s Parkinsonovou chorobou. Píše o tom deník Bild.

Smutnou zprávu potvrdil deníku Bild režisér dokumentu After Baywatch Matthew Felker, který s Newmanem dlouhodobě spolupracoval.

ČTĚTE TAKÉ: Génia polské hudby dohnal infarkt. Olejniczakovy skladby zazněly i v oscarovém filmu Pianista

Newman se do světa showbyznysu dostal náhodou. Hledal zrovna práci plavčíka a mezitím se školil na hasiče, když mu producent Pobřežní hlídky Gregory J. Bonann nabídl pozici konzultanta v chystaném seriálu. Newman měl ukázat hercům, jak správně provádět techniky záchrany. V seriálu také získal vedlejší roli Mikea „Newmieho“ Newmana, která nabrala na důležitosti a Newman se objevil ve více než 150 epizodách. A společně s Davidem Hasselhoffem je tak jediný herec, který se objevil ve všech sezónách. Poté, co seriál skončil, se Newman stal hasičem na plný úvazek.

Boj s Parkinsonovou nemocí

Život Newmana se však obrátil vzhůru nohama, když mu byla v roce 2006 diagnostikována Parkinsonova choroba. „Moje tělo se mění tak pomalu, že si toho téměř nevšímám, ale neustále si připomínám, že ta nemoc se stala středobodem mého života,“ sdělil v jednom z rozhovorů pro časopis People.

Navzdory zhoršujícím se symptomům se snažil zůstat fyzicky aktivní, věnoval se například kajakování a běhu na písku, což bylo součástí jeho boje proti této neurodegenerativní nemoci.

V roce 2024 se objevil v dokumentární sérii After Baywatch, která nejen mapuje osudy herců po skončení seriálu. Newman v ní otevřeně hovořil o svém boji s nemocí. „Vážím si dnů, kdy mohu být na této zemi s rodinou a přáteli. Beru život vážně,“ sdělil.

Newman po sobě zanechal manželku Sarah a děti Emily a Chrise. Jeho syn pokračuje v jeho šlépějích a pracuje jako plavčík v Los Angeles. Stejně tak jako Newmanův otec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rozmlácený pokoj zpěváka Liama Payna byl plný drog. Policie zveřejnila fotky z místa tragédie

Tagy:
smrt nekrolog role seriály Pobřežní hlídka Parkinsonova nemoc zdraví zábava kultura plavčík Showtime Michael Newman