Zloději šli u Brna se sbíječkou vykrást benzínku. Sledujte záběry divoké policejní honičky

Autentické záběry z čerpací stanice v Kloboukách u Brna, ukazuje video.

Skupina zlodějů vykradla benzinku

Autentické záběry ukazují, jak se trojice zlodějů snaží nad ránem v Kloboukách u Brna ujet policistům. Zloději se zrovna snažili vykrást benzínku, když je při činu vyrušil teprve 19letý mladík. Neváhal, okamžitě zalarmoval policisty a ujíždějící vůz začal pronásledovat. Zloději se pokoušeli ujet, a to rychlostí téměř 140 kilometrů za hodinu. „Následně hůře ovladatelný vůz narazil do svodidel,“ řekl policejní mluvčí Jihomoravského kraje Petr Vala ve vysílání CNN Prima NEWS s tím, že posádka následně skončila v policejní cele.

Parta maskovaných zlodějů se zrovna snažila pomocí bouracího kladiva a páčidla vykrást čerpací stanici, jenže si ji všiml mladík, který kolem projížděl v autě. Podezřelou situaci obhlédl a zavolal policisty. Jakmile ale pachatelé zjistili, že jsou prozrazení, okamžitě utíkali k autu a snažili se zmizet. „Policistům se zanedlouho podařilo ujíždějící vozidlo zpomalit pomocí zastavovacího pásu,“ uvedl Vala ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Recidivista ukopal v Chanově svou partnerku. Do vězení půjde na 16 let, před soudem se kál

Když následně auto narazilo do svodidel, pachatelé se z něj pokoušeli utéct. „Policie, stůj! Lehni si na zem, nebo budu střílet!“ znějí ze záznamu výkřiky policistů. Ve vozidle se měly nacházet celkem tři osoby, jedné z nich se podařilo uprchnout. Za krátkou dobu však policisté uprchlíka dopadli.

„Kriminalisté následně zjistili totožnost recidivisty a po nezbytných procesních úkonech byl nakonec zadržen i on,“ uzavřel Vala. Hlavně díky pozornému svědkovi tak trojice skončila v policejní cele. Za krádež teď zlodějům, kteří toho mohou mít na svědomí mnohem více, hrozí dlouholetý pobyt za mřížemi.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Opilý muž si vymyslel pád dívek do řeky. Na tři hodiny zbytečně zaměstnal záchranáře

Tagy:
policie Brno čerpací stanice Jihomoravský kraj CNN Prima NEWS trestná činnost páčidlo trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva loupež a krádež