To nejodpornější, co jsem u nás viděla. Expertka se ostře pustila do Babišovy kampaně

Politická kampaň před druhým kolem prezidentské volby byla tou nejodpornější, kterou jsem u nás viděla. Ve vysílání CNN Prima NEWS to uvedla komentátorka Lenka Zlámalová. Podle jejích slov kampaň „infikoval“ šéf hnutí ANO Andrej Babiš svými prohlášeními a billboardy, které v části společnosti vzbuzovaly strach.

„Skutečně ošklivých momentů v této kampani nebylo zas tolik. Přesto infikovaly celou kampaň před druhým kolem. Vnášel je tam Andrej Babiš. Letošní kampaň byla skutečně tou nejodpornější, kterou jsem v české politice viděla,“ řekla Zlámalová ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sázkařské šílenství, na Babiše lidé vsadili i 150 tisíc. Jaká je nejvyšší částka na Pavla?

Část společnosti Babiše ostře kritizuje za jeho kontroverzní billboardy, s nimiž zaútočil na generála Petra Pavla hned po prvním kole prezidentské volby. Lidé po celém Česku si mohli povšimnout vzkazů „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják“ či „Generál nevěří v mír. Volte mír, volte Babiše“. I podle některých expertů bylo jedním z hlavních cílů těchto sloganů vzbudit strach ve společnosti.

Zlámalová sice připustila, že velmi ostrá kampaň probíhala i během dvou předchozích prezidentských voleb. Kampaň z těch letošních jí však přesto přišla zdaleka nejkontroverznější.

„S roky 2013 či 2018 to nelze srovnávat, což je samozřejmě dáno tím, že kousek od nás probíhá válečný konflikt. Ve chvíli, kdy si začnete pohrávat se strachem z války, tak se dostáváte úplně jinam, než když se bavíte například o tématu sudetských Němců, které vytahoval Miloš Zeman v roce 2013,“ dodala komentátorka z webu Echo24.

Podívejte se na celý rozhovor s Lenkou Zlámalovou a Petrem Kolářem

Prezidentské volby proběhnou během pátku (volební místnosti budou otevřené od 14. do 22. hodiny) a soboty (od 8. do 14. hodiny). CNN Prima NEWS následně jako první zveřejní jméno budoucího prezidenta, a to díky exkluzivní predikci agentur STEM a STEM/MARK.

Tagy: